Dury: "Niet goed genoeg om Anderlecht te kloppen"

Nico Wieme
| 11 reacties
Dury: "Niet goed genoeg om Anderlecht te kloppen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent verloor met 1-2 van Anderlecht en daar had Francky Dury geen enkel probleem mee. "De andere topclubs zijn sluwer dan Gent."

Francky Dury wond er op de persconferentie geen doekjes om. "AA Gent heeft niet het voetbal gebracht zoals in de vorige matchen. Deze prestatie was onvoldoende om van een sterker Anderlecht te winnen. Zij lieten weinig ruimte en hanteerden goed de buitenspelval. Onze dieptepas kwam telkens van te ver. In het tweede kwartier kwamen we beter in de match. De landskampioen brak iedere keer gevaarlijk uit en kwam zo op voorsprong."

De Gentse coach moest wel iets doen om die achterstand ongedaan te maken. "Ik heb Randall Azofeifa dan wat lager laten spelen dan Bernd Thijs en Zlatan Ljubijankic dichter bij Shlomi Arbitman. Na de 1-2 hadden mijn spelers niet meer de mentale kracht om terug te keren. Anderlecht heeft verdiend gewonnen."

Verloren toppers

Dury antwoordde ook op de vraag hoe het komt dat Gent dit seizoen nog geen topper gewonnen heeft. "We zullen er dit seizoen nog wel eens in slagen. Ik moet toegeven dat we in iedere topmatch tekortgeschoten zijn. Ik denk dat de andere topclubs gewoon sluwer zijn dan wij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties