Lombaerts: "De mooiste titel van de twee"

Lombaerts: "De mooiste titel van de twee"
Foto: © SC

Nicolas Lombaerts vierde dit weekend zijn tweede titel bij het Russische Zenit Sint-Petersburg. De verdediging van de kampioen werd slechts 19 keer geklopt en daar had Lombaerts dus een groot aandeel in.

Lombaerts speelde immers bijna alle wedstrijden. "Deze titel is voor mij de mooiste, want ik speelde heel het seizoen mee. In 2007 kwam ik er pas in de helft bij. Ik hou meer van deze titel", aldus de Rode Duivel in HNB. "Het grote verschil met drie jaar geleden is dat we nu twee matchen voor het eind kampioen zijn. Het was een veel gemakkelijker seizoen. De vorige titel werd pas op de laatste match beslist."

"Eerlijk gezegd had niemand verwacht dat we vandaag kampioen zouden worden", aldus Lombaerts. "Niemand had gedacht dat CSKA punten zou laten liggen. Er was dus niet echt iets voorzien, maar ik ben er zeker van dat er vanavond nog wel gefeest zal worden met de fans."

Binnen veertien dagen krijgt Zenit Anderlecht op bezoek. "Ik weet eigenlijk niet hoe het gesteld zal zijn met onze motivatie voor die wedstrijd. Misschien spelen we wel bevrijd en dat is ook goed. Maar de wedstrijd is pas over twee weken, daar denken we nog niet aan. Nu willen we eerst nog genieten."

Of hij met zekerheid bij Zenit blijft, wil hij niet gezegd hebben. "We zullen wel zien wat de toekomst brengt. Ik heb deze zomer bijgetekend en heb nog een contract voor 3,5 jaar. Volgend jaar spelen we Champions League, dus dat is ook leuk. Maar zeg nooit nooit. Ik ga er eens rustig over nadenken en we zien wel. Maar ik zit hier wel goed, anders had ik niet bijgetekend."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties