Zubizareta: "Afellay is de juiste man"

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Zubizareta: "Afellay is de juiste man"
Foto: © SC

Oud-doelman en technisch directeur van Barcelona, Andoni Zubizareta, is opgetogen met de komst van Afellay. Volgens "Zubi" heeft de Nederlander de genen van Barça in zijn lijf.

"Hij is jong, maar al zeer ervaren, is international, kan zijn bewaker van zich afschudden, van afstand schieten en hij kan uitstekend uit de voeten op de vleugels. Hij doet me denken aan Andrés Iniesta. Vooral vanwege de manier hoe hij beweegt", zegt Zubizareta aan Barça TV.

"Hij moet leren om met deze ploeg te spelen waar hij te maken zal krijgen met forse concurrentie. We hebben begrepen dat hij een positieve instelling heeft en we nemen aan dat hij weet naar welke ploeg hij komt en met wie hij de competitie aanmoet voor een plaats in het team."

"De sportieve en financiële vooruitzichten die Barcelona hem kan bieden zijn goed. We wisten dat hij komende zomer transfervrij zou zijn. We houden spelers met aflopende contracten altijd in de gaten. De laatste twee maanden hebben we hem nog intensiever bekeken en zagen we dat Afellay Barcelona DNA heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties