Courtois: "Ik laat me niet gek maken"

Steurbaut Kersten
| 72 reacties
Courtois: "Ik laat me niet gek maken"
Foto: © SC

Jelle Vossen, Kevin De Bruyne en Marvin Ogunjimi zuigen bijna alle aandacht bij Racing Genk naar zich toe. In doel staat er echter nog een goudhaantje: Thibault Courtois. De 18-jarige doelman blijft er voorlopig rustig onder.

De naam van Courtois duikt nu ook op in de verlanglijstjes van Europese topclubs. “Mocht er al een club geïnteresseerd zijn, dan zou ik dat zelf nog niet weten”, zegt de jonge doelman in HBvL. “Zij moeten zich bij mijn vader aanbieden en die schermt mij helemaal af.”

“Ik laat mijn hoofd niet gek maken, ik kan het vrij goed plaatsen. Het is logisch dat ze naar een keeper van amper 18 komen kijken, ik hoef daarvoor mezelf geen extra druk op te leggen. een vertrek is hoegenaamd niet aan de orde. Op mijn leeftijd zit ik nu in de perfecte situatie.”

Courtois droomt van Engeland. Manchester United is zijn favoriete club. Al beseft Courtois dat er nog veel werk is vooraleer hij naar de Premier League kan. “Mij traptechniek is voor verbetering vatbaar, maar het belangrijkste werkpunt is natuurlijk kracht. Ik moet door mijn lengte heel voorzichtig zijn in de fitnessruimte. Maar op termijn moet ik meer body kweken, zeker als ik ooit de stap naar de Premier League wil zetten.”

Enkele jaren geleden stond Logan Bailly onder de Genkse lat. Courtois valt niet met hem te vergelijken. “Ik hoef geen zeven auto's in mijn garage zoals Logan Bailly. Pas op, ik veroordeel dat niet. Iedereen doet waar hij zin in heeft. Maar ik zou mijn centen liever in andere dingen investeren, een auto verliest alleen maar aan waarde.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties