Sterke Hazard leidt Lille naar spektakelzege

Sterke Hazard leidt Lille naar spektakelzege
Foto: © SC

Lille heeft zich in de vroege vooravond opnieuw aan kop van de Ligue 1 gehesen. Het klopte na een spektakelpartij Lorient met 6-3!

Het begon nochtans slecht voor Lille, dat al na zeven minuten spelen op achtervolgen aangewezen was na een vroege goal van Gameiro. Onder impuls van onder meer een sterke Eden Hazard was die scheve situatie tien minuten later echter alweer omgedraaid, na goals van Sow en Baca (own-goal). Toch moest Lille nog voor de pauze opnieuw de gelijkmaker toestaan wanneer Gameiro er met zijn tweede treffer van de avond 2-2 van maakte.

Lille kwam net de na de pauze opnieuw op voorsprong via Sow, maar opnieuw was de voorsprong geen lang leven beschoren wanneer Kitambala er 3-3 van maakte. In een ware spektakelmatch trok de thuisploeg nadien toch definitief aan het langste eind. Via goals van Gervinho, nogmaals Sow en Frau trok het uiteindelijk aan het langste eind met maar liefst 6-3. Hazard, die de paal trof, werd na de 5-3 naar de kant gehaald.

Lille klimt zo voorlopig opnieuw naar de leiding in de Ligue 1, al kan Marseille die mits winst vanavond bij Nice opnieuw overnemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties