Mignolet houdt netten schoon, Kompany wint makkelijk

Manchester City heeft op het veld van West Ham United een 1-3 zege behaald. Daarmee komen The Citizens voorlopig op een gedeelde tweede plaats. Sunderland, met Mignolet in de basis, speelde 0-0 gelijk bij Fulham.

West Ham United - Manchester City 1-3
Yaya Touré bracht City met een loeihard schot met zijn linker op voorsprong. En ook in de tweede helft was Touré bepalend. Zijn schot belandde op de paal, maar ging via de rug van doelman Green toch nog in doel. Adam Johnson zette de bezoekers helemaal op rozen: 0-3. James Tomkins kon de eer voor West Ham nog redden met een rake kopbal.

Fulham - Sunderland 0-0
Door de blessure van eerste doelman Craig Gordon mocht Simon Mignolet zijn plaats tussen de palen weer innemen. Hij deed dat dan ook met verve, want kort na rust zweefde hij een mooie inzet van Demsey uit zijn kooi. De rest van de partij was amper het vermelden waard, want beide teams maakten niet veel klaar.

Everton - Wigan Athletic 0-0
En ook Fellaini kon met Everton niet scoren, maar ook tegenstander Wigan Athletic liet dat na. Onze landgenoot stond 90 minuten op het veld waar beide ploegen er een stevig duel van maakten. De wedstrijd werd vooral gekenmerkt door de vele fouten en harde tackles.