Marecek: "Ik ben deze omstandigheden gewoon"

Marecek: "Ik ben deze omstandigheden gewoon"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Lukas Marecek is pas hersteld van een vrij zware blessure. De jonge Tsjech kreeg van Ariël Jacobs een basisplaats door de verkoudheid van Jan Polak en etaleerde tegen Club Brugge opnieuw zijn grote potentieel.

"Ik ben blij dat ik opnieuw mijn kans heb gekregen", zegt Marecek in HNB. "Jan Polak was wat ziek en de trainer liet me een halfuur voor de aftrap weten dat ik in de basis stond. Nerveus was ik niet echt. Je weet dat het een topper is en concentreert je volledig op de match. Maar ik ben blij met mijn match. De coach had gevraagd om me te concentreren op Karel Geraerts en dat is goed gelukt."

"Het was een belangrijke 0-2 zege, in een moeilijke en gevaarlijke match, tegen een rechtstreekse concurrent. Dankzij deze drie punten pakken we ook meteen de eerste plaats, dat is mooi meegenomen."

Sneeuw en kou leken de Tsjech niet te deren. "Ik ben dit weer en deze temperaturen wel gewoon. Dit is typisch Tsjechisch weer. Al word je dat nooit echt helemaal gewoon. Voor ik bij Anderlecht tekende, speelde ik bij Brno. Daar sneeuwt het nu bijvoorbeeld ook, bij een temperatuur van een zevental graden onder nul."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties