Lukaku spreekt openlijk over toekomst: "Vader weet wat ik wil"

Lukaku spreekt openlijk over toekomst: "Vader weet wat ik wil"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku sprak donderdagnamiddag de internationale pers toe. Het jonge fenomeen krijgt immers Europese aandacht en Anderlecht wou middels een persconferentie met de aanvaller komaf maken met de mogelijkheid dat Lukaku reeds in januari vertrekt.

Romelu, hoe ziet de toekomst er nu uit voor jou?
Ik ben nog jong en kan nog veel verbeteren, maar momenteel zit ik hier goed. Ik zit bij een club die me de kans geeft om elke wedstrijd te spelen. Wat er na het seizoen gebeurt, zullen we dan wel zien, maar ik benadruk wel dat ik in januari niet vertrek. Of er nu een groot bod is binnengekomen of niet! Daarna? Dat beslissen de club en mijn vader.

Voel je de druk stijgen?
De laatste weken zijn mijn prestaties goed. Ik stel me ook niet te veel vragen, maar concentreer me enkel op het voetbal. Met wat er in de pers allemaal verschijnt hou ik geen rekening. Bij een topclub zal de druk immers nog groter zijn.

Wil je nu absoluut naar Chelsea?
Natuurlijk niet. Het wil niet zeggen dat omdat ik een grote fan van Chelsea ben ik daar absoluut naartoe wil. Didier Drogba is wel mijn grote voorbeeld, maar daar blijft het ook bij.

En de lovende commentaren van José Mourinho? Wat doet jou dat?
Het betekent enorm veel voor mij. Het motiveert mij ook. Die complimenten moet je onthouden en in je achterhoofd bewaren. Ik moet die mensen wel bewijzen dat ik het waard ben om daar te spelen.

Moest je vertrekken, gaat je familie dan mee?
Ja, de eerste maanden zal mijn familie inderdaad mee verhuizen, daar hebben we al over gepraat. Ik heb die stabiliteit nodig en mijn ouders zijn een grote steun. Anders loop je als jongeling verloren in een nieuw en vreemd land.

Is het niet beter dat je eerst naar de Europese subtop trekt alvorens naar de absolute top te gaan?
Kijk, ik ben heel ambitieus. Ik wil de top bereiken, de subtop is niet mijn doel. Ik heb dan ook geen schrik om die stap te zetten, maar ik wil wel naar een club waar ik speeltijd ga krijgen. Ik verwacht natuurlijk ook niet dat ik dadelijk in de basis sta, maar ik wil wel progressie kunnen maken.

Krijgen je vader en je manager veel telefoontjes van buitenlandse clubs?
Mijn vader kreeg er een heleboel en daarom heb ik ook een manager genomen. Nu discussiëren mijn vader en mijn manager elke dag over mogelijke clubs en nog veel meer. Ik laat dat aan mijn vader over. Hij weet wat ik wil en op dat punt zitten we helemaal op dezelfde lijn.

Spreekt je vader daar dan niet over met jou?
Ik wil dat zelfs niet weten! Eén keer is hij bij mij gekomen met een geïnteresseerde club. Ik was 13 en hij vertelde het mij. Toen heb ik hem gezegd: 'dit is de laatste keer dat je me zoiets vertelt. Ik wil het niet weten, jij weet wat goed voor me is'. Als je goed speelt zullen de clubs wel komen, anders niet. Ik moet me dus enkel concentreren op mijn voetbal.

Nog even over de druk. Voel je het soms te veel worden?
Soms wel ja. Ook bij de nationale ploeg. Ik lees veel over 'Romelu moet voor de goals zorgen' of 'Romelu moet de nationale ploeg redden'. Ik ben nog maar 17 hé. En er staan nog tien andere spelers op dat veld die kunnen scoren. Ik moet daar echter mee omgaan. Als ik nu al klaag over te veel druk, wat gaan de topclubs dan zeggen? Daar is er nog iets meer druk, denk ik.

En het randgebeuren bij die grote clubs? Het uitgaansleven?
Ik hou daar niet van. Ik zou dat nu ook kunnen doen, maar ik blijf thuis en rust. Ik verzorg mezelf, want anders haal je nooit de top. Ik ben enkel met voetbal bezig.

Beschouw je jezelf nu als één van de grootste talenten van Europa?
Nee, zeker niet. Er zijn veel jonge spelers die beter zijn dan ik. Veel technischer en talentvoller, maar ik werk aan de weg omhoog en wil ondertussen geen stappen overslaan.

Moest je Anderlecht verlaten, gaat dat pijn doen?
(hoofd omlaag) Dat gaat heel veel pijn doen, want ik hou van deze club. Het zal heel moeilijk zijn om te vertrekken, maar eens zal het toch gebeuren. Je moet opofferingen maken in het leven en dat zal er één van zijn.

Bedankt Romelu...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties