Moratti: "Erfenis van Mourinho woog te zwaar"

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Moratti: "Erfenis van Mourinho woog te zwaar"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Inter-voorzitter Massimo Moratti heeft nog wat meer uitleg gegeven over het ontslag van Rafael Benitez (foto) als trainer van de club. "De erfenis van José Mourinho woog voor hem te zwaar", aldus de clubpreses.

"Je kon het Rafael Benitez aan zien dat hij zich zo voelde en hij sprak ook regelmatig in die richting", aldus Massimo Moratti in La Stampa. "Misschien deed hij dat om zichzelf te kunnen rechtvaardigen. Leonardo heeft dan weer een totaal andere persoonlijkheid en hij zal het voordeel hebben dat hij niet beïnvloedt zal worden door de herinneringen aan José Mourinho." Moratti had graag Benitez behouden als coach, maar diens roep om versterkingen deed de Spanjaard de das om.

"Het vertrouwen was niet beschadigd, ook niet toen de resultaten begonnen tegen te vallen. Dat deden we altijd en ik hoopte hem te kunnen behouden, ook als het nog slechter zou gaan. Maar nu moet Inter onder Leonardo opnieuw het vuur en de passie terugvinden. De keuze voor de Braziliaan is er een van ontzag voor diens persoon en de bewondering die voor hem door de tijd heen is ontstaan", besluit Moratti.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties