Barcelona met één been in halve finale Copa del Rey

Maarten Van Bever
| 13 reacties

Barcelona heeft zich gisterenavond vrijwel verzekerd van een plaats in de halve finale van de Spaanse beker. Het versloeg tweedeklasser Betis Sevilla met 5-0. Lionel Messi, die maandag de Gouden Bal ontving, was wedermaal de uitblinker van dienst.

In de eerste van de twee wedstrijden tegen Real Betis was de leider in de Primera Division duidelijk een maatje te groot voor de koploper van de Segunda División. Enkele minuten voor rust opende Messi de score. De Argentijn kreeg de bal goed aangespeeld door Andrés Iniesta en schoot deze hoog over doelman Casto heen: 1-0.

In de tweede helft trokken de Catalanen het laken helemaal naar zich toe. Na een pass van Villa stuitte Messi in eerste instantie op Casto, maar in de rebound schoot hij het leer in de verre hoek binnen. In de 73e minuut maakte Messi zijn hattrick compleet. Op aangeven van Xavi tikte hij de 3-0 binnen. Pedro en Keita maakten het doelpuntenfestival compleet.

Villarreal - Sevilla 3-3

Villareal kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar liet de bezoekers telkens terugkomen. Cani en Giuseppe Rossi zetten Villarreal binnen een half uur op 2-0. Álvaro Negredo maakte nog voor rust de aansluitingstreffer. Via Marco Ruben kwam Villarreal in de tweede helft op 3-1. Door het tweede doelpunt van Negredo en een late treffer van Alexis werd het alsnog gelijk. Dankzij de drie uitdoelpunten verwerft titelverdediger Sevilla een goede uitgangspositie voor de terugmatch.