Revolutionaire internationale voetbalkalender in de maak?

Maarten Van Bever
| 7 reacties
 Revolutionaire internationale voetbalkalender in de maak?
Foto: © SC

De Wereldvoetbalbond FIFA en de Europese Voetbalunie UEFA zouden binnenkort een volledig hertekende mondiale voetbalkalender voorstellen. Daarin zouden periodes voorbehouden zijn voor interlandvoetbal en zou het WK of EK in het voorjaar vallen.

Sepp Blatter en Michel Platini willen alle interlands samenballen in een korte periode in november en december. EK's of WK's worden kort daarna, in februari en maart, gespeeld, en de periode van maart tot oktober wordt vrijgehouden voor alle clubcompetities en Europese bekers.

Het grote voordeel van een EK vroeg in het kalenderjaar zou zijn dat de spelers geen slopend seizoen in de benen hebben en dus in een betere conditie aan het toernooi kunnen beginnen.

Of de clubs tevreden zullen zijn met dit project valt af te wachten. Zij staan wellicht niet te springen om te spelen in de zomermaanden, wegens de warmte, de opkomst van het publiek en de televisierechten. Anderzijds zou er zo misschien wel een einde komen aan de disputen tussen de clubs en de nationale bonden aan wie ze hun spelers moeten afstaan voor interlands.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties