Vleminckx: "Sta open voor een vertrek"

Vleminckx: "Sta open voor een vertrek"
Foto: © SC

Bjorn Vleminckx maakte dit weekend zijn zeventiende doelpunt voor NEC. De Belgische spits lokte met zijn prestaties zelfs de belangstelling van Tottenham Hotspur, maar blijft nuchter bij de aandacht rond zijn persoon.

“Ik sta open voor een vertrek”, zegt Vleminckx tegenover het Nederlandse Voetbalzone. “Maar dan moet de club in kwestie eerst tot een akkoord komen met NEC.”

Vleminckx wil ook geen stappen overslaan. “Ik wil via de weg der geleidelijkheid de top bereiken. Natuurlijk had ik in Luik meer geld kunnen verdienen en zou ik meteen bij een topclub spelen. Maar NEC paste beter bij mij, de club bood mij perspectief.”

De blonde spits beseft ook dat hij nog veel moet leren. “Bij NEC ben ik een spits geworden die kan meevoetballen. Eerst werd ik nooit in het spel betrokken. Maar er zijn nog voldoende verbeterpunten: mijn manier van schieten, mijn loopactie en mijn balaanname bijvoorbeeld.”

“De Rode Duivels? Ik heb zware concurrentie, van jongens als Moussa Dembélé, Kevin Mirallas, Eden Hazard, Jelle Vossen en Romelu Lukaku. Ik denk dat ik dan al genoeg heb gezegd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties