KVV.Zelzate maakt het af in drie minuten.

De kanaaljongens hebben de Siberisch kou op het terrein van Stekene al beslecht in amper drie minuten, dit volstond voor een overwinning. Leider Lovendegem behaalde een gelijk spel tegen buur Ursel,KVV heeft nu na winst één punt meer dan SK.Lovendegem.

Stekene-KVV 0-2

Drie minuten volstaan voor de overwinning.

De belangstelling voor deze wedstrijd was matig, ook minder KVV aanwezigen, dan gewoonlijk.

In een Siberisch aanvoelende temperatuur, werd de wedstrijd aangevat. De eerste tien minuten, probeerde Stekene KVV onder druk te plaatsen, met enkele afstandschoten, zonder gevaar.

Kristof Janssens recupereerde de bal ter hoogte van de middenlijn , ging gretig door het centrum, schoof de bal door naar Niek Van Sprundel, de poging van Niek werd in corner gewerkt. De hoekschop werd genomen door Hakim Boucheta, de mee opgerukte Niko De Letter(12’) kopte de bal onhoudbaar tegen de netten, 0-1.

Drie minuten later, na fout op Niek, schoot Hakim de vrijschop buiten ieders bereik in de verste hoek,0-2.

Zou het een walk-over worden? Helemaal niet. De wedstrijd was blijkbaar gespeeld. KVV verdedigde de voorsprong en Stekene bleek niet over de macht te beschikken, om enige forcing door te voeren.

De rust was een dankbaar geschenk om de aanwezigen, het bibberen door de ijskoude wind met een opwarmertje even te doen vergeten.

Over de tweede helft, is er weinig of niets te vertellen. De verwachtte counters van KVV, bleven onder de grasmat zitten. Achteraf bleek, dat tijdens de rust, de doelstelling van de trainer om in de eerste plaats de voorsprong te verdedigen, nogmaals benadrukt werd. De toestand van het veld was  volgens de spelers door de vriestemperaturen, ook een boeman, om vlot  combineren toe te laten.

Het opmerkelijkste feit, gedurende de tweede helft mag op naam geschreven worden van Frederique De Vleesschauwer. Bij een vrijschop binnen de backlijn werd de muur, noodgedwongen plaats te nemen op de doellijn. Bij het trappen van de vrijschop kwam alleen hij uit de muur gesprongen, om de bal weg te werken , op een zo zelfzekere manier dat vriend en vijand verbouwereerd stonden toe te kijken.

Na de wedstrijd duurde het tergend lang, vooraleer de andere uitslagen gemeld werden. Toen ze dan toch officieel geweten waren, was de doorstane kou,  vlug vergeten en maakte plaats voor innerlijke vreugde bij de KVV-aanhang

Besluit: Daar KVV na de 0-2 voorsprong , probleemloos de wedstrijd volledig onder controle hield, is de zege een billijk resultaat.

1-0: 12’ Niko De Letter, hoekschop gegeven door Hakim, ingekopt.

2-0: 15’ Hakim Boucheta, vrijschop rechtstreeks binnen.

Opstelling: De Vleesschauwer Frederique-Hebberecht Joachim-De Letter Niko-Mortier Kevin-Druwé Kevin (59’Bogaert Ennio) -Hebberecht Joren-Dierickx Noam-Janssens Kristof-Van Sprundel Niek-Ost Mathieu(77’Longeuville Derrit)-Boucheta Hakim(88’Radwidjan Darryl)

Studies: Oliver Van Der Maat