Bondscoach maakt zich zorgen over Mignolet en Van Buyten

Bondscoach maakt zich zorgen over Mignolet en Van Buyten
Foto: © SC

Georges Leekens nam enkele spelers op in zijn kern die de laatste tijd bij hun club meer tijd op de bank verslijten dan op het veld. We denken dan vooral aan Daniel Van Buyten en Simon Mignolet.

Vooral het geval Mignolet zit de bondscoach dwars. "In november praatte ik met Simon", wist Leekens te vertellen. "Hij vertelde me dat eerste doelman Craig Gordon verkocht ging worden en hij dus in de goal ging staan. Dat is nu echter niet gebeurd en dus zit hij op de bank. Dat baart me toch wel wat zorgen, want op internationaal niveau moet je matchritme in de benen hebben."

Hetzelfde geldt voor Van Buyten, die bij Bayern München zijn basisplaats verspeelde aan Holger Badstuber. "Daniel heeft al heel wat bewezen in zijn carrière en mag op wat krediet rekenen", neemt Leekens de verdediging van Van Buyten op zich. "Hij heeft altijd het volle pond voor ons gegeven en vergeet niet dat hij vorig seizoen nog Champions League speelde. Er zijn er niet veel die dat bij ons kunnen zeggen. Ik vind dat ik mijn spelers moet steunen in moeilijke tijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties