Analyse Aalst omzeilt moeilijke klip, Hoogstraten hapert.

carol Vander Cruyssen
| 46 reacties
Aalst omzeilt moeilijke klip, Hoogstraten hapert.

Aalst zit na de eigen winst en de halve nederlaag van Hoogstraten bij Hamme opnieuw steviger in het zadel. Dessel, Oudenaarde en Sint-Niklaas schuiven op. Onderaan is Wielsbeke de winnaar van het weekend in de degradatiestrijd. Cappellen is nu laatste.

Wielsbeke bijlange nog niet dood

Een dubieuze strafschop tegen en een rode kaart voor Devic wegens hieruit volgend protest… Het zag er op slag van rust plots niet goed uit voor rode lantaarn Wielsbeke in zijn degradatieclash tegen Olsa Brakel. Knipping scoorde vanop de stip en maakte hiermee de openingstreffer van Rubulotta ongedaan. Maar met ware heldenmoed grepen de West- Vlamingen hun laatste strohalm. In de allerlaatste minuut scoorde Valentin Romont de winnende treffer. Wielsbeke laat voor het eerst sinds heel lang de rode lantaarn over aan Cappellen, dat verloor op het veld van Temse. Met een doelpunt van Carlier voor en eentje van Kubilskis na de rust, stuurde de thuisploeg de bezoekers naar huis met de rode lantaarn. Temse lijkt na een heel zwarte periode definitief uit het dal te klimmen. FC Izegem stuntte vorige week bijna tegen de leider, maar moest in de slotfase nog twee goals en twee punten inleveren. Ook tegen KSV Oudenaarde slaagde het er niet in om te winnen. In een vrij gesloten wedstrijd vond bezoeker Gaye in de tweede helft het gaatje in de thuisverdediging, meteen goed voor een tweede opeenvolgende uitoverwinning. Izegem staat nog steeds op de barrageplaats, met vier punten achter op Brakel.

Felle strijd in top 5

Oudenaarde staat door die zege iets steviger in de top vijf. Het staat op gelijke hoogte met KVV Coxyde en één punt voor op SK Sint-Niklaas. Die twee ploegen maakten er een aangename match van in hun onderling treffen. De thuisploeg begon met een voorsprong, want bij de eerste baltoets scoorde Xavier Deschacht. Op slag van rust scoorde diezelfde speler opnieuw. Laleman bracht er weer de spanning in, maar De Meersman scoorde in de slotfase de beslissende treffer voor de thuisploeg. De Klaasjes zijn aan een leuke reeks bezig en lijken de ondertussen naar Rupel Boom vertrokken Rodrigo De Oliveira absoluut niet te missen. Bornem leed tegen Dessel Sport zijn derde opeenvolgende thuisnederlaag. Jens Verroken scoorde nochtans vroeg voor de thuisploeg, maar Alan Ven maakte onmiddellijk gelijk. In een eerder matige wedstrijd bracht Maarten Van Lieshout de bezoekers op voorsprong. Bornem kon niet meer dreigen en de punten gingen mee naar de Kempen. Het is pas de tweede uitzege voor Dessel, toch voldoende voor een derde plaats. Hoogstraten moest op bezoek bij Hamme, dat het scoren verleerd heeft. Ondanks een nieuwe brilscore, zagen de toeschouwers een aangename en beklijvende wedstrijd met wisselende kansen. Hoogstraten blijft op de tweede plaats. Het komende weekend staat een uitgestelde speeldag van de tweede periode op het menu. Met Dessel tegen Oudenaarde en Hoogstraten tegen Coxyde, staan meteen de vier dichtste achtervolgers van leider Aalst tegenover elkaar. Aalst zou weleens maximaal voordeel kunnen halen uit deze wedstrijden.

Aalst overleeft de hel van “De Leunen”

De Eendrachters uit Aalst stonden voor een moeilijk uitwedstrijd op het veld van Geel-Meerhout. Maar net zoals tijdens de heenronde maakten de leiders een einde aan een indrukwekkende zegereeks van de fusieploeg. De evenwichtige wedstrijd kende zijn keerpunt op het uur, nadat thuisspeler Boeckmans zijn tweede gele kaart van de avond kreeg. De vele toeschouwers zagen in de slotfase de thuisploeg dan toch onderuit gaan. Wouter Moreels scoorde opnieuw en diep in blessuretijd maakte Yombo het op de counter af. Aalst herstelt zich knap na een magere één op zes en telt nu vijf punten voor op Hoogstraten. Ronse en Deinze tenslotte, hadden weinig moeite om hun West-Vlaamse opponenten opzij te duwen. Op Deinze miste bezoeker Torhout liefst acht basisspelers en kon nooit een vuist maken. Papi scoorde halverwege de eerste helft voor de thuisploeg. Een moedig en aanklampend Torhout kon geen echte vuist maken, maar plooide pas in de slotfase volledig toen Pottie de geruststellende treffer scoorde. Ronse en Waregem zijn twee ploegen die duidelijk in een mindere periode zitten. Amper afgetrapt, of Geldof bracht de bezoekers op voorsprong. Nog voor het kwartier bracht De Landtsheer de Oost-Vlamingen langszij. Een matig Waregem plooide definitief in het vierde kwartier. Frutos en opnieuw De Landtsheer zorgden voor een geruststellende voorsprong. Lacam zorgde uiteindelijk nog voor een afgetekende thuiszege. Ronse blijft net onder de top vijf. Racing Waregem zakt na een bijzonder magere 1 op 24 steeds verder weg…

Wedstrijden van speeldag 24

Geel-Meerhout- Eendracht Aalst: 0-2

SK Deinze- KM Torhout: 2-0

SV Temse- Cappellen: 2-0

Hamme VW- Hoogstraten: 0-0

Wielsbeke- Olsa Brakel: 2-1

SK Ronse- KRC Waregem: 4-1

Bornem- Dessel Sport: 1-2

SK Sint-Niklaas- Coxyde: 3-1

Izegem- SV Oudenaarde: 0-1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties