Arzo: "We moeten de defensie repareren"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Arzo: "We moeten de defensie repareren"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

AA Gent heeft met Cesar Arzo meer zekerheid gevonden in zijn verdediging. De Spanjaard trok grote ogen toen hij de Buffalo’s aan het werk zag. “Iedereen valt hier aan.”

In het begin zag Arzo een verhuis naar Gent niet meteen zitten. “”Ik zit goed in Spanje”, dacht de verdediger. “Maar Manu Ferrera heeft me kunnen overtuigen door te zeggen dat Gent strijdt voor een Europa League-ticket. Ik heb ooit Europees voetbal gespeeld en ik wou dat terug.”

“Hier kan ik het voetbalplezier terugvinden dat ik bij Villarreal had”, zegt Arzo in HLN.  “Spelen om te winnen in plaats van om niet te verliezen. Je ziet dat ook bij Gent die positieve, offensieve mentaliteit hangt.”

Defensief zag Arzo wel een pak pijnpunten. Niet onlogisch. De Buffalo’s kregen dit seizoen al 37 doelpunten tegen. “Ik denk dat dat komt omdat iedereen hier aanvalt”, aldus Arzo. “er is maar een minderheid die mee verdedigt en dan is het niet onlogisch dat je op defensief vlak in de problemen komt. Dat moeten we wat 'repareren'.”

Arzo viel al op door zijn coaching. “Ik heb er geen problemen mee om een leider te zijn, omdat ik kan bogen op heel wat ervaring. Wat ik hier in het begin vaststelde, is dat er in België heel weinig gepraat wordt op het veld. Als wij dat dus wel doen, hebben we al een voordeel op de andere ploegen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties