Afrika verliest wellicht WK-ticket

Anthony Van der Planken
| 20 reacties
Afrika verliest wellicht WK-ticket
Foto: © SC

De FIFA beslist wellicht volgende week hoeveel landen elk continent mag afvaardigen op het WK 2014 in Brazilië. Noord-Amerika en Oceanië eisen een extra ticket. Afrika dreigt het kind van de rekening te worden.

Oceanië hoopt eindelijk eens een rechtstreeks ticket voor het WK te bemachtigen. Met de opvallende prestatie van Nieuw-Zeeland op het WK in Zuid-Afrika, lijken de Oceaniërs alvast over een sterk argument te beschikken. Nieuw-Zeeland speelde in de groepsfase drie keer gelijk en eindigde zelfs boven wereldkampioen Italië.

Ook Noord-Amerika eist een extra ticket op. De Noord-Amerikanen moesten het op het afgelopen WK stellen met drie deelnemers.

Het kind van de rekening dreigt Afrika te worden. Het zwarte continent had op het afgelopen WK zes deelnemers, waaronder gastland Zuid-Afrika. Slechts één team wist zich echter te kwalificeren voor de tweede ronde. Die teleurstellende prestatie, uitgerekend op het eigen continent, dreigt de Afrikanen nu zuur op te breken. De kans is reëel dat Afrika straks maar vier tickets overhoudt.

Europa's 13 tickets lijken onaantastbaar. Het oude continent leverde drie van de vier halve finalisten op het afgelopen WK en moet zich dan ook weinig zorgen maken. Hetzelfde geldt voor Azië en Zuid-Amerika, die elk vier rechtstreekse tickets én een play-offticket hebben.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties