Man van de match Chadli: "Toch even kwaad op die Russen"

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Man van de match Chadli: "Toch even kwaad op die Russen"
Foto: © SC

FC Twente heeft zich na een gelijkspel tegen Rubin Kazan (2-2) bij de laatste zestien in Europa geschaard. Rode Duivel Nacer Chadli werd verkozen tot Man van de Match. “Dit is een unieke kans om ver door te stoten in Europa.”

Kersten Steurbaut vanuit Enschede

“Het was niet simpel vanavond”, zucht Chadli. “Maar daarvoor moeten we de hand in eigen boezem steken. We hebben onszelf onnodig bang gemaakt. Gelukkig heeft het uiteindelijk toch nog goed uitgepakt. In de tweede helft hebben we laten zien wie de beste ploeg was.”

FC Twente was goed aan de wedstrijd tegen Rubin Kazan begonnen, maar gaf dan in twee minuten tijd twee doelpunten weg. “Het waren mooie goals, ok. Maar er werd wel heel slap verdedigd door ons”, zegt Chadli in een gesprek met Voetbalkrant.com. “De treffer van Theo Janssen net voor rust was heel belangrijk voor ons. En de 2-2 net na de pauze heeft ons helemaal bevrijd. Daarna hebben we de wedstrijd gecontroleerd en goed in blok verdedigd.”

Chadli werd door de UEFA uitgeroepen tot man van de wedstrijd. “Verdedigend heb ik goed mijn werk gedaan, mijn mannetje heeft nooit de vrije ruimte gekregen. En aanvallend heb ik op de counter toch een paar mooie acties kunnen maken. Maar als ploeg moeten we wel veel beter kunnen. Ik was toch wel een beetje op die Russen. Ze probeerden me voortdurend af te stoppen met fouten.”

En hoe moet het nu verder voor Twente in de Europa League. In de volgende ronde wacht het  Zenit Sint-Petersburg van Nicolas Lombaerts. “Dit is voor ons een unieke kans om ver door te stoten in Europa, maar ook in de competitie en in de beker willen we tot het einde meedoen voor de prijzen. Welke ik wil winnen? Alle drie, ik kan en wil niet kiezen. En misschien moet ik Nicolas eens bellen voor een paar tips.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties