'Belgische' Tukkers willen niet kiezen

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
'Belgische' Tukkers willen niet kiezen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de Europese kwalificatie tegen Rubin Kazan wacht Michel Preud’homme en FC Twente deze middag een nieuwe belangrijke klus. In de Nederlandse competitie gaan de Tukkers op bezoek bij Maarten Martens en AZ Alkmaar.

Kersten Steurbaut vanuit Enschede

FC Twente staat in de Nederlandse Eredivisie tweede op twee punten van leider PSV. De club uit Eindhoven ontvangt zondag nog Ajax. Preud’homme en co kunnen mogelijk profiteren van de clash tussen de Nederlandse titanen.

Vertrouwen

Maar dan moet FC Twente zelf wel de punten meenemen uit Alkmaar. “De kwalificatie tegen Rubin Kazan was alvast goed voor het vertrouwen”, zegt Roberto Rosales aan Voetbalkrant.com. “Hopelijk kunnen we nog ver doorstoten.”

“Maar we zijn nog actief op drie fronten en die zijn allemaal even belangrijk. In de competitie willen we zo hoog mogelijk eindigen en ik zou ook graag de beker nog eens winnen (FC Twente ontvangt woensdag FC Utrecht in de halve finales van de KNVB-beker, nvdr.). “

“We willen gewoon alles winnen”, lacht Oguchi Onyewu zijn tanden bloot. “Maar daar zullen we heel hard voor moeten werken.” In Alkmaar zal Onyewu Maarten Martens alvast niet tegenkomen. De Belgische middenvelder zit met een pijnlijke enkel in de tribune.

Fit blijven

In Nederland wordt wel getwijfeld of de kern van FC Twente breed genoeg is om tot het einde van het seizoen op drie fronten te strijden. “We hebben een goede groep”, stelt Nacer Chadli. “We moeten er gewoon voor zorgen dat we fit blijven.”

“Kiezen tussen een van de drie? Dat gaat niet. Ik ben hier nog maar net, maar ik wil wel kampioen worden en dit is een unieke kans om door te stoten in Europa. Misschien is de beker wel iets minder belangrijk voor ons.”

Maandag leest u op uw favoriete voetbalsite interviews met Oguchi Onyewu en Roberto Rosales.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties