Chelsea in tweede helft langs Manchester United

Fabian Morren
| 30 reacties

De titelstrijd in Engeland is nog lang niet voorbij. Leider Manchester United verloor dinsdagavond de topper bij Chelsea met 2-1.

Florent Malouda zorgde vroeg in de wedstrijd voor de eerste dreiging, maar zijn poging kon Edwin Van der Sar niet verontrusten. Nadien kwam Man U beter in de wedstrijd en kort voor het halfuur bracht Wayne Rooney de bezoekers op voorsprong. De kleine aanvaller trapte het leer knap in de hoek binnen.

Chelsea had nadien de kansen om langszij te komen, maar een uitstekende Van der Sar hield zijn team overeind. Kort na de rust was de Nederlandse doelman wel kansloos op een volley van David Luiz. Nadien kwam de verdediger wel goed weg dat hij geen rood kreeg voor een overtreding op Rooney.

Aan de overkant wees ref Atkinson wel naar de stip na een fout van Smalling op Zhirkov. Frank Lampard zette zich achter de bal en bezorgde Chelsea de overwinning. In blessuretijd kreeg Vidic nog een tweede gele kaart bij de bezoekers.

Man United blijft ondanks de nederlaag leider. De voorsprong op Arsenal bedraagt vier punten, maar de Gunners hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Chelsea volgt op twaalf punten van Man U.