Moeizame speeldag in de Eredivisie

In de Eredivisie zijn zondag vier wedstrijden afgewerkt van de 27ste speeldag. Jan Vertonghen en Maarten Martens waren een belangrijke pion voor hun ploeg.

Willem II – Ajax
Ajax had het aanvankelijk niet gemakkelijk tegen de Tilburgers. Pas in de slotfase konden de Amsterdammers afstand nemen nadat Willem II nog met tien man op het veld stond.

De hekkensluiter van de Eredivisie kwam op een verdiende voorsprong, maar kon die niet verdedigen. Siem De Jong maakte kort na rust de gelijkmaker. Onze landgenoot Jan Vertonghen ramde tien minuten voor tijd de 1-2 binnen en het was Christian Eriksen die de einduitslag vastlegde met 1-3.

Feyenoord – NAC Breda
Feyenoord had zondag een moeizame speeldag. Het stond lange tijd 1-1. Net voor het verstrijken van de officiële speeltijd, zorgde verdediger Stefan de Vrij voor de verlossing: 2-1. Door die winst wint Feyenoord voor de derde keer op rij en staat nu elfde in het Nederlandse klassement.

FC Twente – VVV-Venlo
Zoals in de twee andere wedstrijden van zondagmiddag stond ook deze wedstrijd lange tijd op een 1-1-stand. Het was invaller Ola John die zijn eerste doelpunt maakte in de Eredivisie en de wedstrijd besliste met 2-1.

Michel Preud’homme moest toezien hoe zijn spelers het zichzelf moeilijk maakten. Nacer Chadli kopte een kans voorlangs, maar de doelman van Venlo kwam niet echt in problemen. De Tukkers staan nu op gelijke hoogte met de koploper uit Eindhoven.

NEC – PSV
De laatste wedstrijd van de 27ste speeldag. Na vijftig minuten spelen staat het nog 1-1.

Roda JC – AZ
In Kerkrade heeft Roda JC zijn eerste competitienederlaag geleden voor eigen publiek. AZ won de wedstrijd zaterdag met 1-2.

De Belg Davy de Fauw verloor in de eerste helft even zijn aandacht en daar maakte Rasmus Elm gretig gebruik van. Met zijn hoofd verlengde hij een vrije trap: 0-1. Roda JC kwam in de 72ste minuut nog op gelijke hoogte, maar dat was niet voor lang. Onze landgenoot Maarten Martens viel in en twee minuten later besliste hij de wedstrijd met zijn rechtervoet.