Chelsea naar kwartfinale na gelijkspel

Michiel Derwael
| 2 reacties

Chelsea plaatste zich woensdag voor de kwartfinale van de Champions League. Op eigen veld kwam het niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Kopenhagen. In de heenwedstrijd hadden The Blues met 0-2 gewonnen.

In de Champions League  kwamen zowel Chelsea en Kopenhagen niet tot scoren. De Denen moesten nochtans twee doelpunten ophalen op Stamford Bridge, maar de kans was klein dat de Britten een goede uitgangspositie uit handen zou geven.

Chelsea had aanvankelijk het overwicht en Zhirkov kreeg een aantal kansjes, maar de Rus slaagde er niet in om doelman Johan Wiland te verschalken. De beste kans van de eerste helft was echter voor Kopenhagen. Een vrije trap van Dame N'Doye strandde tegen het doelkader.

Ook in de tweede helft waren de Britten heer en meester, maar dat uitte zich niet in doelpunten. Kopenhagen bezweek niet onder de druk en sleepte een gelijkspel uit de brand, maar dat was niet genoeg voor de kwalificatie. De koploper van de Deense competitie kon echter nooit aanspraak maken op de winst, omdat het aanvallend te weinig bood.