Serneels: "Vrouwen coachen nog intensiever als mannen"

Serneels: "Vrouwen coachen nog intensiever als mannen"
Foto: © SC

Beperkte media-aandacht voor de voorstelling van de nieuwe bondscoach deze middag in de Houba Destrooperlaan. Ives Serneels neemt de taak op zich om het vrouwenvoetbal weer op de kaart te zetten. "Een hele klus", weet ook de oud-voetballer van Lierse en Westerlo.

Woensdagmiddag 12u zat de voltallige bondstop te glunderen naast versbakken vrouwenbondscoach Ives Serneels en zijn assistente, Tamara Cassimon. Die laatste is de huidige trainster van de Sinaai Girls. "Maar daar stop ik mee, want ik wil mij 100% achter het project van de voetbalbond kunnen scharen", aldus Cassimon. "Het wordt al moeilijk genoeg om de vrouwenploeg weer op de rails te krijgen. Een huzarenstukje zeg maar."

"We moeten realistisch zijn: het wordt al een hele opgave om weer een echt team op het veld te krijgen", pikt Serneels in. "Dat is de belangrijkste opdracht." De vrouwenploeg staat wel voor de EK-kwalificatiewedstrijden in een moeilijke groep. "We moeten zo snel mogelijk resultaten boeken, maar daar mogen we ons ook niet op vastpinnen. Het EK bereiken wordt een bijna onmogelijke opgave in onze groep met Noorwegen en IJsland, dat zijn Europese toppers."

Niet over één nacht ijs
Maar hoe is Serneels, die jeugdcoördinator is bij Lierse en er ook de vrouwenploeg leidde, bij de voetbalbond terecht gekomen. "De mensen van de bond zijn eens naar een wedstrijd van Lierse komen kijken en hebben me gevraagd. Het is ook niet zo dat er elke dag een aanbod komt om bondscoach te worden. Maar toch ben ik niet over één nacht ijs gegaan. Ik heb even nagedacht en dan toch mijn akkoord gegeven."

Serneels is in het verleden ook trainer geweest van tweedeklasser Dessel Sport. Wat is nu het verschil tussen een mannen- en een vrouwenploeg? "Een vrouwenploeg is nog intensiever", aldus Serneels met een lachje. "Bij vrouwen is het moeilijker om iets over te brengen terwijl mannen in je gezicht misschien 'jaja' zeggen, maar er toch niets van begrepen hebben. Bij vrouwen kan je echter makkelijker emoties aflezen en dat is wel wat makkelijker."

Serneels beseft dat hij een moeilijk project heeft overgenomen. "Het is vanaf nul herbeginnen. Ik weet dat we heel wat werk voor de boeg hebben. Wat er gebeurt als het niet loopt zoals ik dacht? Als het niet gaat, gaat het niet. Dan moet je beseffen dat je ermee moet stoppen, maar ik verwacht zeker niet dat dat gaat gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties