Mignolet: “Ik moet laten zien wat ik kan”

Michiel Derwael
| 7 reacties
Mignolet: “Ik moet laten zien wat ik kan”
Foto: © SC

Het is nog onduidelijk wie komende vrijdag in doel staat bij de Rode Duivels. Bondscoach Georges Leekens kan kiezen uit Simon Mignolet, Silvio Proto en Jean-François Gillet. Wanneer hij de knoop doorhakt is nog niet bekend.

De laatste jaren zijn er tal van goede doelmannen te vinden in ons land. Diegene die de meeste progressie maakte is ongetwijfeld Simon Mignolet. De Limburger stapte dit seizoen over naar Sunderland en zit ook in de Belgische selectie. “Alles loopt veel vlotter dan een jaar geleden, want toen kende ik niemand. Ik heb nu meer ervaring en zit boordevol vertrouwen. Het is altijd fijn om bij de nationale ploeg te zitten. Als jongeling kan ik hier nog enorm veel bijleren”, aldus Mignolet.

Wie er in doel staat, is nog niet bekend. “We zijn met drie goede doelmannen. Het is nu aan de bondscoach om zijn keuze te maken. Ik snap wel dat het een moeilijke keuze is. Silvio en Jean-François zijn goed bezig en ik heb mijn debuut nog niet gemaakt. Daarnaast hebben we nog maar één keer getraind. Ik moet nu laten zien wat ik kan."

De Oostenrijkers hanteren vaak de lange bal en zijn fysiek sterk in de lucht. Laat dit net één van de kwaliteiten zijn van Mignolet. “Op hoge ballen heb ik een voordeel, omdat ik dat daar vaak mee geconfronteerd word in de Premier league. Maar dat wil niet zeggen dat de andere doelmannen minder zijn dan mij. Moest ik in de basis staan, ga ik mij geen extra druk opleggen”, blijft de doelman nuchter.

In de Premier League gaat het voor de wind met de Limburger. Na zijn overstap naar Sunderland speelde hij al achttien duels en lijkt aanspraak te maken op de positie van eerste doelman. “In de Premier League is er niemand zeker van zijn plaats. Je moet je blijven bewijzen op training en niet alleen goede wedstrijden spelen. Gordon is licht gekwetst en zit op de bank. Ik ben sterk bezig en moet deze goede lijn doortrekken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties