Loris Brogno: "Ik wil een carrière zoals die van mijn vader"

Loris Brogno: "Ik wil een carrière zoals die van mijn vader"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Loris Brogno heeft gisteren zijn debuut gemaakt bij Charleroi in de wedstrijd tegen Cercle Brugge. De 19-jarige aanvaller is de zoon van Carolo-coryfee Dante Brogno.

"Ik begon met voetballen bij Marchienne toen ik vier jaar was", zegt Brogno op de website van de club. "Toen ik tien was, ben ik naar Sporting Charleroi gekomen. Mijn vader schreef me hier in en ik doorliep alle jeugdreeksen. Sinds drie jaar zit ik bij de beloftenkern. Gisteren was de eerste keer dat ik selecteerd werd voor de eerste ploeg. Voor mij was het een droom en ik heb hem gerealiseerd. Nu heb ik nog andere dromen en ik ga hard werken om die te realiseren."

Loris neemt een voorbeeld aan zijn vader, die momenteel trainer is bij Union SG. "Dit doet uiteraard plezier. Mijn vader heeft vijftien jaar in dit stadion gespeeld. Toen men zijn naam scandeerde, kreeg ik koude rillingen. En nu is het mijn beurt en dat doet uiteraard veel plezier. Als ik dezelfde carrière als mijn vader kan maken, zal ik tevreden zijn. Ik denk dat er maar weinig spelers zijn die een cv als het zijne kunnen voorleggen. Als ik de helft ervan kan realiseren zal ik al heel gelukkig zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties