Palermo zwaar onderuit in Siciliaanse derby, Bari pakt de drie punten

Michiel Derwael
| 1 reacties

In de Italiaanse serie A heeft Palermo een zware nederlaag geleden in de derby tegen Catania. De club doet een slechte zaak in de strijd voor Europees voetbal. Rode Duivel Gillet heeft met Bari in duel tegen Parma de drie punten mee naar huis genomen.

Catania heeft op indrukwekkende wijze de Siciliaanse derby gewonnen. In het duel met Palermo werd het 4-0. Alle doelpunten vielen na de rust. Een eigen doelpunt van international Federico Balzaretti bracht Catania aan de leiding. Gonzalo Bergessio, Pablo Ledesma en Simone Pesce dreven de score nog op en gaven de winst extra glans.

De kansen op Europees voetbal voor Palermo slinken bij de minuut. De Siciliaanse club staat op zeven punten van een zesde plaats, die recht geeft op een ticket voor de Europa League.

Parma-Bari 1-2

Bari heeft in extremis de drie punten mee naar huis genomen.  Op het veld van Parma werd het 1-2. De club van Rode Duivel Jean-François Gillet opende na twintig minuten in de tweede helft de score via Parisi. Lang konden ze niet profiteren van de voorsprong, want in de tachtigste minuut bracht Amauri de stand in evenwicht. Het leek erop dat de wedstrijd ging eindigen in een gelijkspel, maar dat was buiten Alvarez gerekend. De ingevallen middenvelder legde diep in de blessuretijd de eindstand vast op 1-2.

Zondagavond staat de topper tussen AS Roma en Juventus nog op het programma.