Interview Clauwaert: "Hopelijk wil Haasdonk scherprechter spelen"

Nico Wieme
| 0 reacties
Clauwaert: "Hopelijk wil Haasdonk scherprechter spelen"
Foto: © SC

Zondag aanstaande zijn in de Oost-Vlaamse derde provinciale E alle ogen gericht op KFC Moerbeke en Stekene Sportief. Door de nederlaag van Moerbeke bij Sparta Waasmunster is Stekene tot op één punt van de suikerploeg geslopen. "Toch zijn de kansen 70 tegen 30 voor Moerbeke."

Toen Stekene Sportief eind maart met 4-1 de boot inging bij KFC Moerbeke gaf niemand nog een cent om de titelkansen van de Stekenaars, ook trainer Johan Clauwaert niet. “Wij hebben in de competitie twee keer tegen Moerbeke verloren. Op basis daarvan worden zij de terechte kampioen”, vertrouwde de coach van Stekene ons toen toe. Het kan echter verkeren: twee nederlagen van Moerbeke en drie zeges van Stekene verder is het verschil tussen beide kemphanen gereduceerd tot één schamel puntje.

Jo, jij was de eerste om na de nederlaag op Moerbeke toe te geven dat de titel naar groen-wit zou gaan. Wanneer ben je terug in de kansen van Stekene gaan geloven?

“Na het verlies van Moerbeke op Haasdonk zijn we weer beginnen geloven dat alles nog mogelijk was. Maar dan moesten wij natuurlijk een foutloos parcours rijden, wat tot nu toe gelukt is. Als we nog een kansje wilden maken op die titel, dan was een 12 op 12 een must. Maar het programma van Moerbeke was in ieder geval moeilijker dan het onze, een stelling die we ook al voor de onderlinge wedstrijd geventileerd hebben.”

Had je de inzinking van Moerbeke verwacht?

“Ik weet niet of je van een inzinking kunt spreken. Uitwedstrijden naar Haasdonk en Sparta Waasmunster zijn geen cadeaus. Wij hebben beide uitwedstrijden wel gewonnen, maar thuis wel verloren van Sparta en tegen Haasdonk met veel moeite gewonnen. Na hun zege tegen ons dacht ik dat Moerbeke op zijn elan zou doorgaan, wat uiteindelijk niet gebeurd is.”

Denk je dat Moerbeke een mentale dreun gekregen heeft die het niet te boven komt?

“Thuis kunnen ze toch altijd ietsje meer, en met de steun van het publiek dicht ik hen toch winstkansen toe. Anderzijds, mentaal staan wij nu op voorsprong en hopen we dat Haasdonk scherprechter wil spelen in het titeldebat. Haasdonk kan zo nog hun toch wat mislukte seizoen opsmukken.”

Verwacht je nog enige tegenstand van Hardy Waasmunster?

“Het geluk is dat Hardy zeker is van het behoud, maar ik verwacht ons toch aan een gemotiveerde tegenstander. Ook zij kunnen scherprechter spelen in het titeldebat. Wat wij van Haasdonk verlangen, zal Moerbeke wel hopen van Hardy ook uiteraard. Snel op voorsprong trachten te komen zal de boodschap zijn om ons zelf geen nodige druk op te leggen.”

Ga je je spelers tijdens de match op de hoogte houden van het wedstrijdverloop op Moerbeke?

“Soms kan dat als motivatie gebruikt worden, zoals afgelopen zondag tijdens de rust. Moerbeke stond 1 – 0 achter, en wijzelf 1 – 2. Dan kan dit een extra prikkel zijn. Maar als komende zondag Moerbeke aan de rust leidt en wij staan nog gelijk, weet ik niet of we daar dan bijkomende motivatie kunnen uithalen. Maar in feite speelt dit thema niet, de spelers hebben mij dinsdag op training nog gezegd dat zij toch constant op de hoogte gehouden worden langs de kant.”

Wie zal het volgens jou halen?

“Ik schat de kansen nog altijd 70 tegen 30 in het voordeel van Moerbeke. Maar als zij falen, staan wij klaar om het af te maken. Het ergste scenario voor ons zou zijn dat Moerbeke niet wint, maar dat wij het dan nog zelf uit handen geven op Hardy. De ploeg die de zenuwen en de druk het best de baas blijft, neemt de titel. En ik las nog deze week in de krant dat het voor Moerbeke toch spijtig zou zijn om na zo’n een seizoen de titel nog te mislopen, maar dit geldt ook voor Stekene Sportief. Als zondag beide ploegen winnen, halen we 66 punten en zijn we geen kampioen, stel je voor. Wat er zondag ook gebeurt, in Stekene wordt een feestje gebouwd, liefst met de titel op zak.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (3E)

Nieuwste reacties