Celtic nadert tot op één punt van koploper Glasgow Rangers

Michiel Derwael
| 2 reacties

Celtic boekte zondag een overtuigende zege in de Schotse Premier League. De club uit Glasgow was in eigen huis veel te sterk voor Dundee United en won met 4-1.

Celtic domineerde de wedstrijd en kwam in de 24ste minuut verdiend op voorsprong. Gary Hooper strafte een te korte terugspeelbal van verdediger Gary Kenneth genadeloos af. In de tweede helft verdubbelde Beram Kayal de score met een fraai schot.

Dundee mocht vijf minuten voor tijd de boeken toedoen. Kris Commons zette met een mooi afstandsschot Celtic op een comfortabele 3-0-voorsprong. In de slotfase redde Johnny Russell de eer voor Dundee, maar invaller Murphy legde twee minuten later de eindstand vast op 4-1.

Door de overwinning nadert Celtic koploper Glasgow Rangers tot op één punt. De nummer twee heeft echter nog een wedstrijd te goed. Indien Celtic het inhaalduel wint, kan de club de leiding heroveren.