Buysse: "Ik was nooit een supertalent"

Fabian Morren
| 6 reacties
Buysse: "Ik was nooit een supertalent"
Foto: © SC

Bart Buysse was de man van de match na de 4-0-overwinning van Twente tegen Willem II. De Belg bleek onvermoeibaar langs de zijlijn.

Buysse heeft de overstap naar Nederland onderschat. "Nederland blijft voor een Belg toch het buitenland", vertelt de 24-jarige Belg in de Nederlandse pers. "Het is een andere maatschappij, een andere mentaliteit."

Zo had Buysse moeite om de mensen te verstaan. "Ik begreep het niet, zeker als de mensen hier met elkaar praatten. Ze spreken zó snel. Dat zal ook wel met dat Twentse accent te maken hebben. Wij spreken heel rustig, zonder al te veel accent."

Bovendien scheurde Buysse al vlug zijn kruisbanden. "Die blessure bevorderde mijn integratie in het team én de maatschappij niet. Ik revalideerde de hele dag. Kwam daarna moe thuis. En dan zit je dus ook nog in een ander land. Dan is het niet zo simpel om nieuwe contacten en een nieuwe vriendengroep op te bouwen."

"Maar ik heb geen moment getwijfeld", vervolgt Buysse. "Meteen heb ik gezegd dat ik wilde blijven. Vechten voor mijn kans. Dat heb ik mijn hele carrière gedaan. Nooit heb ik iets in mijn schoot geworpen gekregen. Ik heb nooit te boek gestaan als een supertalent. Altijd heb ik moeten wachten op mijn kans. De aanhouder wint, dat is een beetje mijn lijfspreuk geworden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties