Interview Martens: "Missie niet geslaagd met Oostende"

Dirk Pieters
| 1 reacties
Martens: "Missie niet geslaagd met Oostende"
Foto: © SC

KV Oostende hoopte lange tijd op een eventuele eindronde in de tweede klasse, maar die kwam er nooit. Een teleurstelling voor de kustploeg en centrale verdediger Gertjan Martens.

Voetbalkrant.com sprak na de laatste wedstrijd over het missen van de eindronde en de ambities voor het volgende seizoen.

Is het seizoen een teleurstelling geworden voor jou en de club?

"Als team kunnen we zeker niet tevreden zijn van het seizoen. Voor het seizoen was de eindronde onze doelstelling en dat hebben we niet kunnen waarmaken. Dus op dat vlak was dit jaar een teleurstelling voor ons en voor de fans. Persoonlijk kan ik wel op een goed jaar terugblikken. Ik speelde bijna alle wedstrijden als vaste waarde centraal achterin dus op dat vlak ben ik wel tevreden. Toch bleef het hoofddoel om ook nu nog belangrijke wedstrijden te kunnen spelen, maar zover zijn we dus niet geraakt."

Ook de laatste wedstrijd van het seizoen ging nog verloren. Jammer op eigen veld voor de supporters?

"De laatste match tegen Dender was een typische 'einde seizoensmatch'. We geven te makkelijk een 2-0 voorsprong uit handen waardoor we toch ook de kans misten om het seizoen met een positieve noot af te sluiten. Het is nooit leuk om met een slecht gevoel de vakantie in te trekken."

Over vakantie gesproken. Hoe zien jouw zomermaanden eruit? Rusten en genieten?

Nu is er natuurlijk tijd voor ontspanning en vakantie in de kleine periode zonder voetbal. Zo hebben mijn vriendin en ik een reisje geboekt naar Ibiza waar ook ploeggenoot en vriend James Lahousse aanwezig zal zijn. Naast de ontspanning blijft het voetbal toch sowieso in mijn hoofd zitten en zal ik mijn conditie toch blijven onderhouden door middel van lopen, fitness,.... Ook volgend seizoen wil ik er volledig staan."

Ga je er staan bij KV Oostende of is een andere club een optie?

Ik heb nog één jaar een contract in Oostende dus normaal gezien speel ik nog een jaartje aan de kust. Natuurlijk als jonge sporter heb je ambities en mijn ambitie is toch nog altijd om ooit hier in eerste klasse te spelen. Op dit moment is er interesse uit eerste klasse en ook Oostende ook bereid om mee te werken aan een transfer. We zien wel wat er nog uit de bus komt, maar ik voel me goed in Oostende dus ik kijk er zeker niet tegen op om nog een jaar bij de club te blijven.

Alvast veel succes voor het volgende seizoen. Bij welke club dat ook mag zijn.

Bedankt

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties