De Roeck: "Hoop op speelkansen in Bundesliga"

Jelle Vereecke
| 3 reacties
De Roeck: "Hoop op speelkansen in Bundesliga"
Foto: © SC

Jonas De Roeck (31) speelt volgend seizoen in de Bundesliga. De centrale verdediger promoveert met zijn club FC Augsburg naar de Duitse eerste klasse dankzij een tweede stek in de 2. Bundesliga.

"We schreven geschiedenis en zijn nu helden in deze regio", zegt De Roeck in S/VM. "Toen ik hier vorig jaar tekende, was het de bedoeling om op twee jaar tijd naar de Bundesliga te stijgen. Dat is dus gelukt."

"Vorig jaar waren we nog een maatje te klein in de barrageduels tegen FC Nürnberg. Gelukkig volgde er een kwaliteitsinjectie en werd de kern vooral in de breedte sterker. Daar ben ik ook het slachtoffer van geworden."

De Roeck was vorig seizoen nog basisspeler en droeg zelfs een tijdje de aanvoerdersband, maar dit seizoen speelde de ex-speler van Antwerp, Lierse, Germinal Beerschot en AA Gent amper mee in 9 van de 33 competitieduels. Ter vergelijking: vorig seizoen speelde de Antwerpenaar nog 2029 minuten, dit seizoen bleef de teller steken op 348 minuten.

"Ik had de pech dat de ploeg net begon te draaien toen ik bijna volledig fit bleek na mijn enkelblessure in de zomervoorbereiding", aldus De Roeck. "Ik hoop volgend seizoen op nieuwe speelkansen. We zullen ook in de Bundesliga niet misstaan. De ambitie is groot, zeker met dichte buren als VfB Stuttgart en Bayern München."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties