Lyon verliest zwaar van Auxerre en mag titel vergeten

Olympique Lyon mag definitief zijn titelambities opbergen. De Franse topclub verloor met 4-0 op het veld van AJ Auxerre.

AJ Auxerre, dat vorig seizoen derde eindigde, heeft ervoor gezorgd dat de titelstrijd in Frankrijk tussen Lille en Olympique Marseille zal gaan. De huidige nummer dertien diende Lyon zijn achtste nederlaag van het seizoen toe.

Na de eerste helft was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Auxerre stond 2-0 voor en Lyon moest verder met tien man nadat Dejan Lovren vijf minuten voor de rust zijn tweede gele kaart ontving. Dennis Oliech en Alain Traoré hadden voor de ruststand gezorgd.

Na de rust werd het nog erger voor Lyon. Traoré maakte zijn tweede doelpunt van de avond en Cedric Hengbart zorgde met nog iets minder dan een kwartier te spelen voor de 4-0- eindstand.

Met nog drie speeldagen moet de ploeg van Claude Puel de derde plaats proberen vasthouden. Die plaats geeft recht op een plek in de voorronde van de Champions League.