Matthys: "In Lier hebben jullie de echte Matthys niet gezien"

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Matthys: "In Lier hebben jullie de echte Matthys niet gezien"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bergen heeft op het veld van Lommel een eerste stap richting de terugkeer naar de elite gezet. ‘Les Dragons’ wonnen na een sterke wedstrijd met 1-5. Eén van de exponenten in het gehaal van Dennis Van Wijk is een Vlaming: Tim Matthys.

Een jaar geleden slaagde Matthys er niet in om zijn stempel te drukken bij Lierse. De 27-jarige Gentenaar heeft bij Bergen echter het voetbalplezier teruggevonden. “In Lier hebben jullie niet de echte Matthys gezien”, aldus de flankspeler, die dit jaar al goed was voor zeven doelpunten en twaalf assists.

Speler van het Jaar
“Nu mag ik volop mijn kans gaan als aanvaller en daar voel ik mij enorm goed bij. Het vergaat me fantastisch bij Bergen. Ik voel het vertrouwen van de trainer en de ploegmaats.” Matthys werd door de fans zelf verkozen tot beste speler van het Jaar. “Dat is toch een hele mooie erkenning als Vlaming in een Waalse ploeg. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik deze ploeg de promotie naar eerste klasse kan schenken.”

Op het veld van Lommel zette Bergen alvast een stap in de goede richting. Het team van Franky Van der Elst kreeg kletsen om de oren, 1-5 flitste na negentig minuten op het scorebord. En Bergen opnieuw de topfavoriet voor de promotie naar eerste.

“Ik kan nog altijd niet geloven dat we het thuis tegen Bergen hebben laten liggen”, zucht Matthys. “Op Lommel hadden we het in het begin moeilijk, maar na de 1-1 begonnen we goed te voetballen. Na de 1-3 konden we op de counter speculeren en in die situaties zijn we heel gevaarlijk.”

Van de vier ploegen in de eindronde beschikt Bergen over de best gestoffeerde kern. Dat werd nog maar eens bewezen in het Stedelijk Sportstadion van Lommel. “Mustapha Jarju moest geblesseerd naar de kant, maar Mathieu Debisschop heeft hem perfect vervangen met zijn eerste twee doelpunten van het seizoen.”

Altijd favoriet
“Zo’n sterke bank kan in de eindronde in ons voordeel spelen, zeker nu de wedstrijden elkaar zo snel opvolgen. Maar in de competitie heeft die grote kern ook al in ons nadeel gespeeld. Het werd tegen ons gebruikt. Iedereen beschouwde ons als favoriet en kroop in de rol van underdog. Maar wij kiezen ervoor om voluit voor de promotie te gaan. De zin en de goesting zijn er, dat mag je dan ook tonen.”

“Maar het is nog te vroeg om over eerste klasse te praten. Eerst volgt zondag nog de wedstrijd tegen Eupen. Voor hen wordt het de wedstrijd van de laatste kans om in eerste te blijven. Blijven ze met nul op negen achter, dan groeien onze kansen op een zes op zes tegen hen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties