Tottenham te sterk voor Liverpool, Aston Villa verpest comeback Vermaelen

Michiel Derwael
| 15 reacties

Tottenham Hotspur heeft een goede zaak gedaan in de strijd om de vijfde plaats. Op bezoek bij rechtstreekse concurrent Liverpool werd er met 0-2 gewonnen. Voor Arsenal gaat het van kwaad naar erger. In eigen stadion werd er met 1-2 verloren van Aston Villa.

Tottenham startte sterk aan de wedstrijd en kwam na negen minuten verdiend op voorsprong. Rafael van der Vaart liet met een geplaatste schuiver vanaf zeventien meter Pepe Reina kansloos.

Na tien minuten in de tweede helft verdubbelde Luka Modric de score. John Flanagan haalde Steven Pienaar foutief neer in het strafschopgebied. De Kroaat zette zich achter de strafschop en faalde niet.

Arsenal – Aston Villa 1-2

Arsenal ging in eigen stadion onderuit tegen Aston Villa. Darren Bent scoorde binnen het eerste kwartier twee doelpunten. Op aangeven van Kyle Walker tekende hij na elf minuten voor de 0-1. Vier minuten later verdubbelde hij de score op een voorzet van Ashley Young.

Arsenla kon pas in de slotminuten van de wedstrijd de aansluitingstreffer maken via Robin van Persie. Thomas Vermaelen keerde terug in het basiselftal van The Gunners. De Rode Duivel kampte met een langdurige achillespeesblessure, waardoor hij dit seizoen nog geen wedstrijd speelde.