Hazard: "Misschien moet ik eens scoren in een belangrijke wedstrijd"

Hazard: "Misschien moet ik eens scoren in een belangrijke wedstrijd"
Foto: © SC

In Frankrijk vieren ze hem als een halfgod, maar in eigen land moet hij zijn basisplaats bij de Rode Duivels nog verdienen. Eden Hazard hinkt op twee gedachten, maar wil tegen Turkije laten zien wat hij allemaal kan.

Rudi Garcia, Hazards' coach bij Lille, liet in de media al blijken dat hij de keuzes van Leekens niet begrijpt. "Het zijn journalisten die er een polemiek van hebben gemaakt", aldus Hazard in Het Nieuwsblad. "Het is een probleem tussen Leekens en Garcia. Ze moeten hun problemen onder elkaar regelen. Ik zit er tussenin, maar heb me er niet mee gemoeid."

"Garcia verdedigde gewoon zijn speler. Hij had niet gedacht dat het zo'n polemiek zou ontketenen. Garcia heeft me een heel seizoen bij zich en weet het best hoe ik speel en hoe ik in de dagelijkse omgang ben. Ik ben een heel jaar bij Lille en maar een drietal keer bij de nationale ploeg. De coach van Lille kent me dus beter..."

In Frankrijk begrijpen ze dan ook niet dat Hazard bij de Rode Duivels genoegen moet nemen met een plaatsje op de bank. "In Frankrijk ben ik Speler van het Jaar. Het is logisch dat de Fransen niet begrijpen dat ik in België op de bank zit, maar ze kennen mijn situatie hier niet. Als ik bij de nationale ploeg niet speel, dan is het misschien omdat het niveau hoger ligt."

"Moussa Dembélé en Nacer Chadli doen het uitstekend bij hun clubs. De concurrentie is dus groot. Ik heb al goede wedstrijden gespeeld met de Rode Duivels, maar misschien moet ik beslissender worden en goals maken. Scoren in een grote wedstrijd waar iedereen me verwacht, bijvoorbeeld. Uiteindelijk moet de trainer kiezen. Het is geen ramp als ik vrijdag niet speel, maar ik zou wel ontgoocheld zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties