Leekens: “Verwacht geen mirakels van Hazard”

Leekens:  “Verwacht geen mirakels van Hazard”
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Zit Georges Leekens met een probleem met Eden Hazard? Het goudhaantje van het Franse Rijsel reageerde bijzonder ontgoocheld na zijn wissel tegen Turkije en stelt zijn toekomst bij de Rode Duivels in vraag.

Alleen teammanager Nicolas Cornu kreeg nog een handje van Eden Hazard. De rest, bondscoach Leekens incluis, moesten het stellen met een ontgoochelde blik.

Tien seconden eerder had Hazard nog een kans afgedwongen, maar nu volgde er een lange weg naar de kleedkamers voor de kwikzilveren voetballer. Dat het publiek luidkeels zijn naam scandeerde, was slechts een doekje voor het bloeden.

“Er worden mirakels van Hazard verwacht”, reageerde Leekens op de persconferentie. “Maar die zijn er helaas niet. We mogen van Eden niet verwachten dat hij iedere wedstrijd alles stuk zal spelen.”

“Ik begrijp zijn ontgoocheling. Hij speelde geen slechte wedstrijd, maar hij stak er ook niet bovenuit. En op de bank had ik met Dries Mertens nog een speler in bloedvorm. Als  je dan zelf niet honderd procent bent, is dat een logische reactie.”

Vertonghen
Met Jan Vertonghen had Leekens nog een tweede speler in de rangen die niet tevreden was met zijn wissel. “Ik heb geen verklaring gekregen”, reageerde de verdediger van Ajax.

“Jan beleefde niet zijn gelukkigste dag”, stelt Leekens. “Anders was zijn kopbal wel in de kruising beland. Thomas Vermaelen was de voorbije week heel scherp op training, maar hij was wellicht nog niet klaar voor negentig minuten. Het waren dus twee logische wissels.”

Door Kersten Steurbaut

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties