EK -19: Lestienne: "Moeten niet onderdoen voor Spanje en Turkije"

EK -19: Lestienne: "Moeten niet onderdoen voor Spanje en Turkije"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Vanavond opent de nationale U19-ploeg zijn EK tegen viervoudig winnaar Spanje. Geen sinecure, maar de jonge Rode Duivels zijn er klaar voor. Ook Maxime Lestienne, die het EK eveneens ziet als een mogelijkheid om zichzelf te bewijzen.

Lestienne kwam vorig seizoen immers weinig aan spelen toe bij Club Brugge. Op de kwalificatiewedstrijden voor het EK kwam hij echter altijd bijzonder goed voor de dag. Het was ook dankzij zijn doelpunt (het enige van de wedstrijd) tegen Portugal dat onze landgenoten zich konden plaatsen voor de eindfase. "Dat was een onbeschrijfelijk moment", zei Lestienne aan Voetbalkrant.com. "Niet alleen mijn doelpunt, maar vooral de kwalificatie. We hebben ons serieus geamuseerd toen en dat merkte je ook op het veld."

"Kunnen ver geraken"
België zit in een loodzware groep met naast Spanje ook nog Turkije en Servië, maar daardoor laat de middenvelder van Club zich niet uit het lood slaan. "Eigenlijk denk ik wel dat we ver kunnen geraken. Volgens mij moeten we niet onderdoen voor ploegen als Spanje en Turkije, maar we zullen wel 100% moeten zijn. Deze groep heeft zoveel kwaliteit in zich... En we willen ook voor elkaar vechten. Ik zal in ieder geval alles geven."

Dat zal ook moeten, want misschien kan hij zich nog in de kijker spelen. "Ik weet dat ik vorig seizoen weinig aan spelen toekwam. Langs de ene kant is het misschien een nadeel dat ik nu het laatste deel van de voorbereiding bij Club mis, maar langs de andere kant zal dit toernooi wel door veel scouts gevolgd worden. Er was al heel wat interesse voor mij, maar voorlopig ga ik er wel van uit dat ik bij Club blijf."

Belgische 'Stevie G'
Zelf is Lestienne één van de routiniers in de -19-ploeg. "Ik heb het meeste wedstrijden van allemaal gespeeld. Ik voel me dan ook één van de leiders en gedraag me ook zo. Ik geef aanwijzingen en probeer voorop te gaan in de strijd."

Maar Lestienne is niet de enige leider. "Florent Cuvelier (Stoke City, nvdr.) is één van de jongens die het elftal echt draagt. We hebben ook een leuke bijnaam voor hem: Stevie Gerrard. Omdat hij een hard schot heeft? Nee, omdat hij speelt als een oude rot. Je weet wel: kousen hoog opgetrokken, broek tot onder de oksels,... (lacht)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties