Jamaïcaans 'toptalent' Daley op weg naar België?

Jamaïcaans 'toptalent' Daley op weg naar België?
Foto: © SC

Heeft de Jupiler Pro League binnenkort alweer een exotische speler erbij? Die kans blijkt er dik in te zitten. Keammar Daley, een 23-jarige Jamaïcaan, heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar België.

Wellicht heeft u nog nooit gehoord over Keammar Daley. Dat zal niemand verbazen, want de international uit Jamaica speelde tot hier toe enkel in zijn eigen nationale competitie. Sinds dit jaar is hij verlost van zijn oude club, waar hij meer dan 5 seizoenen ‘vast’ zat.

In een gesprek met Voetbalkrant.com legt Karl Wallace, die Daley vertegenwoordigt, uit waarom het grote talent niet eerder weg kon bij zijn club. “Daley had de sprong naar Europa al een paar jaren geleden moeten maken, maar zijn club hield hem tegen. De voorzitter van de club wilde Daley -die al verscheidene keren speler van het jaar is geworden- absoluut niet kwijt. Daley had een contract voor 5 seizoenen die hij volledig moest uitdoen. Europese clubs konden Daley slechts halen als het miljoenen dollars op tafel kon leggen. Zo’n risico neemt geen enkele club.”

"100% zeker naar Europa"
Maar eindelijk is er dus een einde gekomen aan zijn avontuur in Jamaica. “Daley komt 100% zeker naar Europa. Wij hebben een nieuwe partner gevonden die ons heeft kunnen overtuigen om Daley naar België te halen. Wij hebben reeds verscheidene aanbiedingen gekregen voor Daley uit de MLS (nationale competitie
van de Verenigde Staten), uit Noorwegen, waar ook verscheidene toppers uit het nationale elftal spelen, uit de Engelse Championship en van verscheidene topclubs in Azië.”

Daley wil zich echter bewijzen in België, waar hij een pak minder geld zal verdienen dan in Azië. “Daley wil zich in België volledig in de kijker spelen om vervolgens in Europa uit te blinken. Geld is niet belangrijk in deze fase van zijn carrière, hij wil vooral spelen en furore maken in België. Het voetbal in België is bezig aan een
opmars, kijk maar naar de laatste uitgaande transfers (doelt op Courtois en Witsel).”

Scout: "Hij scoort en laat scoren"
Voetbalkrant.com sprak ook met Brian Lewis, een scout die het voetbal in Jamaïca intensief op de voet volgt. Hij omschrijft Daley als volgt : “Daley is een aanvallende middenvelder, die ook als diepe spits of als flankspeler kan worden uitgespeeld. Hij blinkt vooral uit door zijn snelle, technische acties en zijn splijtende passing. Hij scoort en laat scoren en kan uit het niets kansen creëren."

"Hij zou, mits een aanpassingsperiode, een aanwinst kunnen zijn voor Belgische clubs en misschien wel meer. Hij wordt gezien als één van de grootste talenten in Jamaica uit verscheidene decennia. De club die hem binnenhaalt kan wel eens een uitstekende zaak doen.”

Karl Wallace liet ons ook weten dat er al een Belgische club interesse heeft, maar dat ze nog geen concreet voorstel hebben ontvangen. “Al wat wij vragen, is een testperiode van 10 à 14 dagen, zodat Daley Belgische clubs kan overtuigen van zijn kwaliteiten.”

Het voetbal in Jamaica is aan een absolute opmars bezig. Zo staat de club op een 38ste plaats in de FIFA World Ranking, op 3 plaatsen van onze Rode Duivels. Vorig jaar kroonde het zich tot sterkste land van de Caraïben. In de recente Gold Cup schakelde het eerst nog Honduras uit -de club van Victor Bernardez (ex-Anderlecht en Lierse)- maar verloor het kansloos tegen de Verenigde Staten.

Geschreven door Tom Billen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties