Standard mag kruis maken over Champions League

Sam Soetaers
| 107 reacties
Standard mag kruis maken over Champions League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard moet vrede nemen met een plaats in de play-offs van de Europa League. De Rouches verloren met het kleinste verschil van Zürich. Daarmee mag Standard al vroeg zijn Champions League-droom definitief opbergen voor dit seizoen.

Standard beleefde een vreselijke eerste helft. Yoni Buyens werd al na 20 minuten uitgesloten na een tackle op Mehmedi. De Rouches moesten meteen met een man minder verder en bovendien mocht diezelfde Mehmedi een strafschop nemen. Gelukkig voor Standard redde Bolat knap via de paal. Maar het leed was nog niet geleden want ook Opare moest geblesseerd het veld verlaten.

De beste kans van de eerste helft voor Standard kwam er via Tchite. De Congolees zijn schot belandde in het zijnet. Aan de overkant was Rodriguez nog een keer gevaarlijk. Bolat moest zijn vrije trap uit de hoek ranselen.

Na de koffie greep Zürich de Luikse bezoekers meteen bij de keel. Dat resulteerde al snel in een voorsprong. Mehmedi, die de strafschop nog miste in de eerste helft, maakte zijn fout goed. Hij verscheen alleen voor Bolat en stifte bal over de doelman binnen.

Standard had het moeilijk met zijn tienen en kon nauwelijks een vuist maken. Gonzalez had voor de bezoekers nog de beste kans. Doelman Leoni moest zijn schuiver uit de hoek halen. Aan de overkant waren Rodriguez en Djuric nog gevaarlijk, maar Bolat voorkwam telkens erger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties