Aston Villa: N'Zogbia met druk op de schouders

Kevin Pieters
| 3 reacties
Aston Villa: N'Zogbia met druk op de schouders

Op 13 augustus start de Engelse Premier League. Voetbalkrant werpt de volgende dagen een blik op de teams in de Engelse hoogste divisie. Transfernieuws, verwachtingen en algemene weetjes zullen de revue passeren. Vandaag nemen we Aston Villa onder de loep

Korte voorstelling

Aston Villa, of The Villans, bestaat 137 jaar en vierde haar laatste landstitel in 1981.  De club was medeoprichter van de Football League in 1888 en de Premier League in 1992. Aston Villa behoort eigenlijk bij de oudste en meest succesvolle clubs in Engeland met 7 landtitels en 7 FA Cups op haar palmares. In 1982 won het de finale van de Europa Cup, de huidige Champions League. Randy Lerner is de eigenaar van de club sinds 2006 en Alex McLeish staat in voor de sportieve resultaten.  Vorig seizoen eindigde de Villans op een negende plaats.  Villa Park is the place to be om de Villans aan het werk te zien.  Het stadion heeft een capaciteit van bijna 43.000 plaatsen.

Spelers

De 27-jarige Darren Bent, die pas halverwege het seizoen overstapte naar Aston Villa, kroonde zich vorig seizoen tot topschutter met 17 doelpunten.  Marc Albrighton speelde op het middenveld een belangrijke rol.  Zijn 5 doelpunten en 7 assists zijn daar het bewijs van.  De Bulgaar Stiliyan Petrov is de aanvoerder en Richard Dunne zet in de verdediging de lijnen uit.  Met spelers als Emile Heskey en Gabriel Agbonlahor heeft McLeish aanvallende keuzes genoeg.    

Transfers

De belangrijkste spelers van Aston Villa werden niet besproken omdat net zij een transfer wisten te forceren. Het gaat om Stewart Downing, uitgeroepen tot Speler van het Jaar bij de Villans, die naar Liverpool verhuist is voor 22 miljoen euro.  Samen met Ashley Young waren zij bepalend op het middenveld. Young zag zijn goed seizoen bekroont met een transfer naar Man Utd (19.5 miljoen).  Verdediger Cuéllar, die naast Dunne een vaste waarde geworden was, verhuist naar Glasgow Rangers.  Spelers die vrij konden vertrekken waren Reo-Coker, Pires en Carew.

De meest noemenswaardige transfer is ongetwijfeld het aanstellen van trainer McLeish.  Hij komt over de de aartsrivaal en degradant Birmingham City.  Hij was meteen belangrijk in de doorbraak rond het binnenhalen van Charles N’Zogbia van Wigan. N’Zogbia staat voor de zware taak de vertrokken sterkhouders op het middenveld te doen vergeten.  Voor het overige is het vooralsnog stil op de transfermarkt voor de Villans.  Doelman Shay Given werd bij Man City weggeplukt en een zevental spelers keren terug van een uitleenperiode.  Meest bekende zijn Stephen Ireland en Delfouneso

Verwachtigen

Of Aston Villa zich kan wegwerken uit de middenmoot is koffiedik kijken.  Het feit is dat ze met Downing en Young aan creativiteit en aanvallend vermogen inleveren.  Dat McLeish met N’Zogbia een waardige vervanger heeft gevonden, daar twijfelt niemand aan.  Verdedigend zou er nog versterking moeten bijkomen. De povere statistieken van aanvallers Heskey en Agbonlahor zouden de Villans wel eens in de problemen kunnen brengen moest Bent langdurig uitvallen.  De voorbereidende wedstrijden in Hong Kong voor de Barclays Asia Trophy lieten toch een sterke indruk na.  Ondanks het verlies tegen Chelsea in de finale (2-0) werd Blackburn met 1-0 verslaan.  Voordien kreeg Walsall een 1-3 verlies aangesmeerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties