Voetbal Kick Off bezorgt mensen met mentale handicap dag van hun leven

Voetbal Kick Off bezorgt mensen met mentale handicap dag van hun leven
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 31 augustus zal de tweede editie van Nationale Voetbal Kick-Off plaatsvinden. Een voetbaltoernooi voor personen met een verstandelijke handicap. Ambassadeur Piet Den Boer lanceerde vandaag een oproep aan iedereen om massaal aanwezig te zijn.

De vzw Open Stadion, de Special Olympics Belgium en de KBVB slaan dit jaar weer de handen in elkaar om een voetbaltoernooi voor personen met een mentale handicap te organiseren. Vorig jaar ging het nog kleinschalig van start met 16 teams, maar dit jaar zijn er reeds 40 ploegen ingeschreven. Zij zullen zich op de voetbalvelden van voetbalclub Geel een hele dag mogen uitleven onder het wakend oog van hun trainers uit eerste en tweede klasse. De wedstrijden worden ook geleid door bekende scheidsrechters uit de nationale reeksen zoals Delferière, Nzolo, Loeman, Vervecken en Deckers. 

"We willen deze mensen enkele schitterende momenten laten beleven", aldus voortrekker Piet Den Boer. "Deze mensen hebben het soms moeilijk en dan is het fantastisch als je ze op zo'n dag ziet lachen en zich amuseren."

"Het ruimere aspect van de samenleving wordt hier belicht", aldus Steven Martens, secretaris-generaal van de KBVB. "Voetbal is op zo'n dag veel meer dan het spel op zich. Het is een sport die veel mensen verbindt. Dit initiatief is echter nog maar een begin. Er is nog veel werk en voetbal kan daar een rol in spelen."

Ook Georges Leekens schaart zich achter het project. "Spijtig genoeg kan ik er niet bij zijn in Geel, want we spelen die week tegen Azerbeidzjan. Ik kan wel zeggen dat dit een fantastisch initiatief is. Het gaat niet altijd om de top. Het geluk voor die mensen is ongelooflijk belangrijk. Verleden jaar was ik aanwezig en zag het geluk uit die kinderen hun ogen stralen. Dat doet een mens iets. Ik hoop dan ook dat mijn collega's talrijk aanwezig zullen zijn. Voor die mensen is dit hun WK. Ik wens ze een onvergetelijke dag toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties