Makkelijke zege voor Bayern, rampnamiddag voor HSV

Sam Soetaers

Bayern München lijkt gelanceerd. De ploeg van Jupp Heynckes won zaterdagmiddag van 1. FC Kaiserslautern en is voorlopig meteen leider in de Bundesliga. In de wedstrijd Hamburg – FC Köln vielen maar liefst zeven goals.

Kaiserslautern hield aanvankelijk goed stand. Bayern, met Van Buyten in de basis, ging dan ook maar met een krappe 0-1 voorsprong de rust in. Gomez wist op strafschop te scoren na een handsbal van Rodnei.

Het was overigens niet de middag van Rodnei want na tien minuten spelen in de tweede helft ging hij opnieuw in de fout. Hij maakte een charge op Thomas Müller met een nieuwe strafschop tot gevolg. Doelman Trapp redde in eerste instantie, maar moest zich toch gewonnen geven op de rebound van Gomez. Een kwartier later tekende Gomez voor zijn derde goal van de middag en maakte een rode kaart voor Ilicevic de nederlaag van Kaiserslautern compleet.

Wie doelpunten wilde zien kon nergens zitten dan in Hamburg. HSV ging wel met 3-4 de boot in tegen Köln. Petric had Hamburg na elf minuten via de stip al op voorsprong gebracht, maar tien minuten later stelde Chihi gelijk. Meteen na rust kwam Köln op 1-2 door een goal van Milivoje. HSV beet van zich af en liep opnieuw uit tot 3-2 na goals van Rajkovic en Son. Toch kantelde de partij nog in het voordeel van de bezoekers. Clemens schoot door een bos van benen de gelijkmaker binnen en in de laatste minuut scoorde Kevin McKenna de 3-4.

In de resterende wedstrijden won Nürnberg door een goal van Esswein een kwartier voor tijd. Firmino bracht Hoffenheim op voorsprong tegen Werder Bremen maar Arnautovic en Rosenberg bezorgden Werder nog de drie punten. Freiburg won dan weer met 3-0 van Wolfsburg na goals van Barth, Jendrisek en Makiadi.