Sottegem en Rapide Lebbeke delen de punten

Gentil Dossche
| 3 reacties
Sottegem en Rapide Lebbeke delen de punten
Foto: © SC

Tot even na het uur hadden de bezoekers uitzicht op de overwinning maar de thuisploeg kwam langszij. Voor beide ploegen werd het meteen hun eerste seizoenspunt.

Het snelle en kort op de bal spelende Rapide zorgde voor het eerste gevaar. Maarten Cooreman verlengde een voorzet van Lendert Putteman via een verdediger nipt naast (5’). Even na het kwartier kopte Michael Mannaerts een kruisbal van Jeroen Scheerlinckx over. Sottegem reageerde via Maarten Melkebeke maar die vlamde een afvaller naast (23’). Lennert Mertens kwam enigszins verrast alleen voor Kevin Kesteleyn. In plaats van zelf af te werken schoof hij de bal door naar Frederik Danneels die echter werd afgevlagd (28’). Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht tot Cooreman met een verre pass Lendert Putteman bereikte. De bezoekende kapitein kapte zich mooi vrij en deponeerde het leder in de benedenhoek (39’). Rapide ging door op zijn elan en Steven Balcaen moest plat op een schot van Soufiane Zahriou. Op slag van rust verdween een vlam van Peter De Pauw niet te ver naast.

Ook na de pauze zorgden de bezoekers voor het eerste gevaar. Vincent Blommaert kon een strakke voorzet van Putteman nog net voor de lijn wegwerken (53’). Opnieuw was het Melkebeke die voor weerwoord zorgde. Zijn streep verdween een metertje over (56’). Aan de overzijde kopte Putteman een voorzet van Kevin Scheerlinckx op Balcaen (59’). Sottegem bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker en die kwam er even later toen Wout Machtelinckx een hoekschop onder de lat kopte (64’). Beide ploegen bouwden iets meer voorzichtigheid in en Danneels verlengde een inzenden naast (73’). Balcaen had een kattensprong nodig op een schot van Mannaerts en ook de rebound van Cooreman stuitte op de thuisportier (79’). Olivier Schuddinck counterde snel maar geraakte niet voorbij Kesteleyn (88’). In blessuretijd kreeg Sottegem nog een reuzenkans op winst maar Mertens trapte de bal naast een leeg doel.

SV Sottegem: Balcaen, Van den Bossche, Blommaert, Browaeys (46’ Hinderdael), El Gouch, Ruysschaert, Machtelinckx, Makonga, Mertens, Melkebeke, Danneels (80’ Schuddinck)

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, K. Scheerlinckx (75’ D. Van Driessche), De Visscher, Verhaegen, Wauters, J. Scheerlinckx, Putteman, De Pauw, Zahriou, Mannaerts, Cooreman (80’ Vierbergen)

Doelpunten:39’ Putteman 0-1; 64’ Machtelinckx 1-1

Kaarten: geel: 58’ Ruysschaert; 68’ Verhaegen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties