Reactie Suarez: "Ik ben geen echte afwerker"

Suarez: "Ik ben geen echte afwerker"
Foto: © SC

Wat een avond voor Matias Suarez. De Argentijnse spits vond drie keer de weg naar de netten en leverde een fantastische prestatie af. Terecht werd hij na de wedstrijd met complimenten overgoten.

Suarez blijft echter steeds een teamspeler. "Ik ben blij dat ik individueel zo goed presteerde en drie goals maakte, maar ik wil wel benadrukken dat iedereen vandaag sterk speelde, als een grote ploeg. Alles stemt mij vandaag tevreden."

Drie goals, op drie verschillende manieren. Suarez is van alle markten thuis tegenwoordig. "Ja, het zijn drie heel verschillende doelpunten. Bij de eerste ga ik helemaal door tot het einde, bij de tweede dacht ik geen ander alternatief meer te hebben dan te trappen en de derde was op techniek. Dat is ook leuk dat ze zo verschilden van elkaar."

De samenwerking met Jovanovic liep anders ook wel gesmeerd. "Ja, het gaat beter en beter met hem, maar ook met Canesin. En laten we vooral Biglia niet vergeten, want hij is echt de motor van deze ploeg. Wat er verandert is tegenover vorig seizoen? Ik voel me goed en wil me helemaal geven. Mentaal en fysiek zit het bijzonder goed."

Suarez wou echter niet zeggen dat dit zijn beste prestatie voor Anderlecht was. "Ik heb nog goede wedstrijden gespeeld, maar daarin scoor ik misschien wel geen drie keer. Dat maakt mijn prestatie meer opvallend. Maar misschien heb ik er nog wel betere gespeeld."

De relatie met Jacobs lijkt ook weer helemaal goed te zitten. Suarez voelde zich in het verleden iets te veel alleen gelaten. "De coach geeft me veel vertrouwen. Ik voel me ook beter omdat hij soms even een gesprekje met mij heeft. Dat hoeft niet lang te zijn, maar het doet wel deugd."

Momenteel speelt hij als diepe spits, een positie die eerder de zijne niet leek te zijn. "Ja, maar ik ben geen echte diepe spits, geen afwerker. Ik wacht niet in de zestien op de bal. Ik ben meer een werker die de bal gaat ophalen of recupereren en dan de actie maakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties