Courtois: "Punten pakken in Camp Nou"

Melissa Maes
| 23 reacties
Courtois: "Punten pakken in Camp Nou"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thibaut Courtois is sterk bezig in Spanje. De voormalige doelman van Racing Genk hield al vijf keer de nul in zes matchen. Zaterdag trekt Atlético Madrid naar Camp Nou en staat onze landgenoot opnieuw onder de lat.

Thibaut Courtois laat aan VRT weten dat hij zijn basisplaats niet zomaar cadeau heeft gekregen. “Ik heb er voor moeten knokken. Ik presteerde goed op training en sprak snel Spaans, dat heeft geholpen.”

"Ik denk dat ik gehaald ben als eerste doelman, maar je moet je plaats afdwingen. En de concurrentie hier is groot, het is dus zaak om te blijven presteren. Mijn eerste match was tegen Guimaraes, we wonnen met 0-4. Daarna ging het goed tegen Osasuna en ben ik blijven staan."

Hoe bevalt de Spaanse competitie hem? "Ik ben een huurling, je weet vooraf niet hoe ze je behandelen, maar alles is dus goed meegevallen. Na twee weken had ik ook de manier van spelen onder de knie. Wij spelen op balbezit en combinatie. Mijn ploegmaats blijven tikken tot er een kans komt. Geen lange ballen hier."

“Atlético is een zeer familiale club, het gaat er hier vriendelijk aan toe”

"Zelf heb ik ook al vooruitgang geboekt, merkte ik in onze wedstrijd tegen Valencia. Barcelona wordt een nog grotere test, dan kan ik zien hoe ver ik en de ploeg staan. De laatste twee matchen zag ik geen bal, op Barça zal ik meer werk hebben."

"In Camp Nou spelen is een droom die uitkomt, maar zodra de match begint is het er één zoals alle andere. Ik probeer gewoon om alle ballen tegen te houden. Ik zie ons hier wel iets rapen. We hebben het zeer goed gedaan in onze laatste drie wedstrijden, dus maken we zeker een kans om te winnen.”

"Onze sterke punten? We hebben een zeer goeie verdediging en organisatie. Vooraan beschikken we dan weer over de nodige creativiteit en scorend vermogen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties