Sion sleurt Platini voor een Zwitserse rechtbank

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Sion sleurt Platini voor een Zwitserse rechtbank
Foto: © SC

FC Sion mag niet deelnemen aan de Europa League en dat zint het Zwitserse team helemaal niet. Het daagt nu UEFA-baas Michel Platini himself (foto) voor de rechtbank in Zwitserland.

FC Sion werd uit de Europa League gezet omdat het in de voorrondes een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld. Hierdoor nam Celtic Glasgow de plaats van de Zwitsers in. Sion is helemaal niet akkoord met die beslissing en stapte eerder al naar de burgerlijke rechtbank. Het kreeg daar gelijk en bovendien werd beslist dat als Sion geen startrecht werd gegeven, de resultaten van groep I niet gevalideerd zullen worden.

Volgens Sion zullen UEFA-baas Michel Platini en de secretaris-generaal van de Europese voetbalbond, Gianni Infantino, uitleg moeten geven bij het gerecht. "Ze zullen persoonlijk moeten komen en geen raadslieden sturen in de plaats. Als ze zich niet laten zien, zal de politie ze komen ophalen. De UEFA is gevestigd op het grondgebied van Zwitserland en dus zullen ze zich ook aan de Zwitserse wet moeten houden", klinkt het strijdvaardig bij de ex-club van Emile Mpenza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties