Liverpool moeizaam voorbij tien man Everton

Magg Brown .
| 28 reacties

Liverpool heeft zaterdagmiddag de beladen Merseyside-derby met Everton winnend afgesloten. The Reds verlieten Goodison Park met 0-2 winst.

Liverpool speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd met een man meer; omdat Everton-middenvelder Jack Rodwell met een vroege rode kaart werd weggestuurd. De ex-club van Milan Jovanovic had het ondanks de overtalsituatie nog knap lastig met The Toffees en maakte pas in het laatste kwartier van de wedstrijd het verschil.

Aanvaller Andy Carroll maakte de 0-1 op aangeven van de Spaanse linksback José Enrique . Negen minuten voor tijd was de hoop voor Everton definitief verdwenen toen Luis Suarez de score op 0-2 bracht. De oud-Ajacied kon binnentikken na slecht uitverdedigen van Fransman Sylvain Distin.

In de eerste helft kreeg Liverpool nog een penalty toebedeeld van scheidsrechter Martin Atkinson. Suarez ging neer in het zestienmetergebied na een duel met Phil Jagielka en kreeg zijn zin. Dirk Kuyt mocht aannemen voor de penalty, maar slaagde er niet in het buitenkansje te benutten. Doelman Tim Howard wist de inzet van de Nederlander laag uit de hoek te houden.

Door de winstpartij staat Liverpool voorlopig op de vierde plek in de Premier League en is in afwachting van andere resultaten dit weekeinde of het de plek weet vast te houden. Everton bevindt zich nu op de elfde plek in de Premier League.