Zwarte zondag voor Nederlandse topclubs

Tomas Taecke
| 4 reacties
Zwarte zondag voor Nederlandse topclubs
Foto: © SC

Ajax leed zondagmiddag een pijnlijke nederlaag op het veld van Groningen (1-0). Ook Feyenoord (0-3 tegen ADO) en Twente (2-2 tegen Excelsior) liepen met het schaamrood op de wangen richting kleedkamers.

Ajax is er niet in geslaagd Groningen te kloppen op eigen veld. Halfweg de tweede helft gaven de Amsterdammers de wedstrijd knullig uit handen. Van der Wiel beging een domme strafschopfout waarvoor hij werd uitgesloten. Bakuna besliste de wedstrijd vanop de stip.

Feyenoord kreeg in eigen Kuip een lesje van streekgenoot ADO Den Haag. De broertjes John en Wesley Verhoek zetten de Hagenezen halfweg op een comfortabele 0-2-voorsprong. In de tweede helft plaatste Chery het orgelpunt (0-3).

Twente deed het niet veel beter dan zijn rechtstreekse concurrenten. De Tukkers kwamen op het halfuur op voorsprong tegen hekkensluiter Excelsior via John. Twente vergat de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen en werd daarvoor afgestraft in de slotfase van de wedstrijd. Maatsen verbaasde vriend en vijand met twee goals in evenveel minuten tijd vlak voor affluiten. Gelukkig voor Twente kon Luuk de Jong in de slotminuut toch nog een punt thuishouden voor de Tukkers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties