Rapide Lebbeke zet scheve situatie recht bij Zelzate

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke zet scheve situatie recht bij Zelzate
Foto: © SC

Beide ploegen namen een helft voor hun rekening. Toen Rapide Lebbeke een achterstand omboog in een voorsprong was voor KVV Zelzate de kous af.

De thuisploeg zocht direct naar de openingstreffer maar de verre knal van Tommy Jacobs vloog hoog over (2’). Rapide benutte de flanken en voerde het commando. Davy Braekman had een goede save in huis op een pegel van Peter De Pauw (10’). Zelzate reageerde en toen Jonathan Paerewyck een vrije trap op het hoofd van Joren Hebberecht schilderde kopte deze in de benedenhoek. De bezoekers waren enigszins aangeslagen en slaakten zelfs een zucht van verlichting bij een identieke fase. Hebberecht kopte de vrijschop van Paerewyck centimeters over de lat (28’). Zelzate liet Rapide komen en speculeerde op de counter. Kevin Kesteleyn had een goede parade nodig op een vlam van Jacobs (40’). Seconden later ging de bezoekende doelman plat op een schuiver van Roy Broeckaert.

Blijkbaar was de pauze welgekomen bij de bezoekers want Zelzate moest pompen of verzuipen. Daryl Radwidjan kon nog net een poging van Lendert Putteman van de lijn vegen (49’). Rapide bleef de druk hoog houden en had geluk toen een hoge voorzet van De Pauw via de paal achter de lijn viel en de bordjes hingen in evenwicht (51’). Zelzate was van slag en kreeg korte tijd later een nieuwe dreun. Bram De Roover tikte een inworp in de loop van De Pauw en die zette de netten bol (59’). De thuisploeg reageerde via de vrijgelopen Jacobs maar die knalde onbesuisd over (61’). Rapide controleerde de match en Zelzate kreeg de bezoekende verdediging moeilijk uit verband. Met nog een kwartier te gaan kopte Mustafa Erkoç een voorzet van Kevin Druwé richting winkelhaak. Met behulp van de paal en zijn vingertoppen kon Kesteleyn onheil voorkomen. In het slot kreeg de thuisploeg nog de kans op de gelijkmaker maar de vrijstaande Paerewyck vlamde op Kesteleyn.

Volgende zaterdag is Rapide Lebbeke gastheer voor Voorde. Zondag trekt Zelzate naar Bambrugge.

KVV Zelzate: Braekman, Druwé, Vandevyvere (78’ El Boutzakhti), Joachim Hebberecht, Joren Hebberecht, Jacobs, Dierickx, Broeckaert (68’ Mortier), Paerewyck, Erkoç, Radwidjan.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, J. Scheerlinckx, De Visscher (80’ Heyrman), Verhaegen, Wauters, D. Van Driessche, Putteman, De Pauw, Zahriou (53’ De Roover, 70’ Renders), Mannaerts, Cooreman.

Doelpunten:14’ Joren Hebberecht 1-0; 51’ en 59’ De Pauw 1-1 en 1-2

Kaarten: geel: De Pauw, Paerewyck, Joren Hebberecht

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties