STVV leeft nog

Jim Bogaert
| 16 reacties

STVV heeft de levensbelangrijke degradatietropper met 0-2 gewonnen tegen Lierse. Daerden bracht de Kanaries na twee minuten al op voorsprong. Reza maakte de klus af van op de stip.

Al na twee minuten bracht Koen Daerden met zijn eerste van het seizoen de bezoekers op voorsprong. Hij duwde op assist van Reza het leer enig mooi naast Kawashima en bezorgde de Kanaries zo een droomstart. Lierse leek aangeslagen en probeerde de match in handen te nemen. Het dreigde via Elgabas en stilstaande fases, maar vond geen oplossing op het voetbal van de bezoekers. De Kanaries controleerden en speculeerden op de snelle omschakeling via een sterk spelende Daerden. Lierse-coach Chris Janssens liet de dan toch speelgerechtigde Huysegems alvast wat warmlopen. Hij zou het in de tweede helft moeten doen voor de Pallieters.

Lierse, met Huysegems in de ploeg, kwam gebeten uit de kleedkamer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Maric zat er op vrije trap even dicht bij, maar Verhulst redde prima. Een voortdurend in de greep zittende Elgabas mocht op het uur gaan douchen na rood voor een slag. Dit was een serieuze domper voor het vierkant draaiende Lierse. Mooi voetbal zagen we niet meer op het Lisp die toneel stond voor nerveus degradatievoetbal. Tien minuten voor affluiten legde Dierick de bal nog op de stip na een lichte penaltyfout op de ingevallen Dufer. Reza bedankte met zijn achtste van het seizoen waardoor hij Lierse volledig uittelde. STVV wint voor het eerst dit seizoen en mag eindelijk nog eens feesten.